Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Savannah bedreigt Australische dieren

 
Post datum: 6/26/2008    6336 keer bekeken   
Bron: Hln.be 
 
Australische wildonderzoekers hebben de regering dringend verzocht om de import van hybride 'superkatten' in Australie te verbieden. De federale regering van Australie ligt onder vuur nadat vorige week bekend raakte dat savannah katten, die twee keer zo groot zijn als gewone huiskatten, geimporteerd worden door dierenwinkels. De savannah kat is een kruising tussen de Afrikaanse Servalkat en de huiskat.

Australische wetenschappers waarschuwen dat deze katten een gevaar vormen voor de inheemse buideldieren, zoals de bandicoots (buidelknaagdier), de bettongs (mini kangoeroes) en de possums (buidelratten). Deze dieren zouden immers straks op het menu staan van de halfwilde savannah katten. Tot nu toe worden vrijwel alle inheemse Australische dieren bedreigd door hun gemporteerde soortgenoten. De savanah kat vormt hier dus geen uitzondering op.

 
  Kat adopteert rat
  Poesjes in dozen op vluchtstrook
  Haags Dierencentrum al voor zomer vol

Gerelateerd

Strijden als kat en hond over import bont

Coca´ne maakt van Australische kat feestbeest

Huisdieren in Australie worden steeds dikker

Man bedreigt buurman met vuurwapen

  

In onze shop
10 / 8 kg + 1,4 kg gratis! 11,4 / 9,4 kg Happy Cat kattenvoer
Happy Cat is hoogwaardig kattenvoer in de beste fijnproeverskwaliteit. Individueel en exclusief in alle levensfasen. Veel kattenvoer gaat bij de samenstell...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed