Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Poesjes in dozen op vluchtstrook

 
Post datum: 6/22/2008    2480 keer bekeken    
 
AMSTERDAM -  Wie zijn de berouwvolle baasjes die gisteren op de vluchtstrook van de Amsterdamse rondweg A10 twee moederpoezen met vijftien kleintjes te vondeling hebben gelegd? De dieren waren bijna gestikt in de snikhete en drijfnatte dozen waarin ze waren gepropt.
 
De vondst werd gistermiddag gedaan door een automobiliste uit Den Bosch. De vrouw vond het vreemd dat er twee dozen langs de snelweg stonden en stopte toch maar even om te kijken. Tot haar verbijstering vond ze in een doos een moederpoes met twaalf jonkies, in de tweede een moeder met drie. De versufte poesjes waren een paar dagen tot tien weken oud. De ene doos was zo nat van condens en van kattenpies, dat de dieren bijna door de bodem zakten. Ook zat er een briefje bij van de ex-baasjes.

De automobiliste bracht de vondelingetjes naar dierenartsenpraktijk Mercatorstraat, waar net Joke Voorn van de stichting Dieren Onder Dak (DOD) een jong poesje kwam ophalen. "Ik wist niet wat ik zag", zegt ze. "We hebben ze onmiddellijk naar dierenarts Monique van Ewijk gebracht.Ik heb haar nooit horen vloeken. Maar toen ze dit zag, kon ze het niet onderdrukken."

 
  Haags Dierencentrum al voor zomer vol
  Dierenbescherming zoekt opvang verwilderde katten
  Vergiftigde katten in Emmer woonwijk

Gerelateerd

Dierenasiel zoekt baasjes voor vele kittens

Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

Katten hebben slimmere baasjes dan honden

Ashera Chin-San voorlopig niet naar baasjes

  

In onze shop
Krabpaal aswan
Deze krabpaal is voor uw kat een waar speelparadijs. Krabpaal Aswan is een stijlvolle klassieke krabpaal met een brede tussenstuk waarin uw kat kunt schuil...
EUR 54.95
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed