Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierenbescherming zoekt opvang verwilderde katten

 
Post datum: 6/22/2008    3899 keer bekeken   
Bron: Drenthe Journaal 
 
ASSEN - De Dierenbescherming krijgt vaak meldingen binnen over verwilderde c.q schuwe katten. Deze verwilderde katten zijn alleen te vangen met behulp van vangkooien. Omdat deze katten verwilderd zijn, is het niet of nauwelijks mogelijk om deze katten te socialiseren en kunnen dus niet als huisdier herplaatst worden.
Als deze katten gevangen worden is het streven om deze te castreren/steriliseren en terug te plaatsen op de plek waar ze gevangen zijn. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

De dierenbescherming wil adressen hebben waar deze gecastreerd/ gesteriliseerde, niet te socialiseren katten herplaatst kunnen worden. We zijn met name opzoek naar mensen met een boerderij. Op een boerderij kunnen deze katten namelijk gewoon hun gang gaan en de omgeving muizenvrij houden. Het enige wat wij vragen is dat de katten bijgevoerd worden en een plek tot hun beschikking hebben waar ze kunnen slapen/ schuilen. Indien deze katten medische zorg nodig mochten hebben moet dit gesignaleerd worden aan ons. De katten worden zonder kosten geplaatst, zo laat de Dierenbescherming weten.

Met behulp van deze buitenplaatsen kan er voorkomen worden dat de katten moeten inslapen

 
  Vergiftigde katten in Emmer woonwijk
  Vrijwilligers mesten kattenvilla in Zandhoven uit
  D66 Alphen wil katten en honden verplicht chippen

Gerelateerd

Dood dreigt voor verwilderde katten

1700 verwilderde katten doodgeschoten

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Oplossing problemen verwilderde katten

Politie adviseert kat binnen te houden

  

In onze shop
Cat & Clean Brilliant Plus met silicaat en babypoedergeur
Cat & Clean kattenbakvulling is hoogwaardig, klompjesvormend bentonietgrind met babypoedergeur en silicaat, welk zeer zuinig in gebruik is. Door het gr...
EUR 22.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed