Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Chipmaand: 'Chip je dier en laat het registreren'

 
Post datum: 6/2/2008    2111 keer bekeken   
Bron: Dierenbescherming 
 
Dit is het motto van de chipmaand die in juni wordt georganiseerd door het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) waarin ook de Dierenbescherming participeert. Net als vorig jaar richt de chipmaand zich vooral op het belang van het chippen van katten, omdat juist deze groep huisdieren achterloopt op dit gebied, met alle gevolgen van dien.

In de zomermaanden vangen de asielen duizenden katten op die niet met hun eigenaar herenigd kunnen worden omdat de dieren niet gedentificeerd en geregistreerd zijn. Met het inbrengen van een chip kan dit probleem eenvoudig worden opgelost. In Nederland is amper een kwart van de katten geregistreerd. Tijd dus voor een brede voorlichtingscampagne die meerdere jaren duurt. Doel is het Nederlandse publiek bewust te maken van het belang van goede identificatie en registratie van vooral (huis)katten. Streven is om dit jaar door de campagne 30.000 extra katten te chippen.

Binnenkort op deze website meer informatie over de chipmaand

 
  Poes en konijn ingezet voor welzijn ouderen
  Amivedi wil subsidie voor katten
  Fors meer katten in asiel Leiden

Gerelateerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

Sterren en Dierenbescherming vieren samen Werelddierendag

Ontslagen bij Dierenbescherming na dood kat

  

In onze shop
Krabpaal aswan
Deze krabpaal is voor uw kat een waar speelparadijs. Krabpaal Aswan is een stijlvolle klassieke krabpaal met een brede tussenstuk waarin uw kat kunt schuil...
EUR 54.95
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed