Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Geboortebeperking voor katten

 
Post datum: 4/10/2008    1923 keer bekeken   
Bron: Postiljon online 
 
ROTTERDAM - De Dierenbescherming heeft april uitgeroepen tot ' maand van de geboortebeperking'. Dierenopvangcentrum roept kattenbezitters op hun huisdier te laten helpen.

In de regio Rotterdam lopen duizenden katten die nog niet onvruchtbaar zijn gemaakt. Veronachtzaming kan leiden tot een explosieve groei van de populatie, met onwenselijke gevolgen.

De dierenartsen van het Dierenopvangcentrum Rijnmond maken in deze maand extra uren vrijmaken om katten onvruchtbaar te maken. Kattenbezitters die een kater of poes in de maand april 2008 aanbieden om het dier te laten helpen, kunnen rekenen op een korting op de prijs.

Henk Beugeling van het Dierenopvangcentrum licht de achtergrond van deze tijdelijke prijsverlaging als volgt toe: "Wanneer er minder kittens worden geboren, worden er minder katten op straat gevonden als zwervertjes. De asielen raken daardoor in de zomerperiode minder snel overvol. Elk dier in een asiel kost geld en het levert dus een besparing op wanneer er minder katten worden opgevangen."

Iedere kat die in de maand april in het Dierenopvangcentrum geholpen wordt, krijgt voor en na de ingreep een grondige gezondheidscontrole. Deze ' APK-keuring voor katten' is geheel gratis.
Voor afspraken kan men bellen naar (010) 4374211, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 
  Bridget Maasland nu ook op de bres voor katten
  We hebben kittens!
  Bewoners zijn geschokt over de mishandelingen van katten

Gerelateerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

Sterren en Dierenbescherming vieren samen Werelddierendag

Ontslagen bij Dierenbescherming na dood kat

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 85 g Hill's Feline portiezakjes
Hill~s Feline nu in voordelig 12-pack! Tere vleesstukjes in saus in een praktisch portiezakje. Behalve sappig vlees in een heerlijke saus krijgt uw kat met...
EUR 8.24
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed