Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Certificering fokkers en handelaren huisdieren

 
Post datum: 4/3/2008    2031 keer bekeken   
Bron: Regering 
 
Een projectgroep gaat een vrijwillig certificeringssysteem ontwikkelen voor fokkers en handelaren van honden en katten. Zij moeten dan voldoen aan kwaliteitseisen.

De projectgroep is ingesteld op initiatief van het ministerie van LNV.

De vrijwillige certificering is bedoeld voor personen en organisaties die te maken hebben met (meer dan alleen hun eigen) honden en katten. Dat zijn bijvoorbeeld fokkers, handelaren, pension- en asielhouders, trimmers en uitlaatdiensten.

Certificering moet het dierenwelzijn verbeteren. Daarbij gaat het om:

verantwoord fokken en handelen;
scholing en vakbekwaamheid;
huisvesting en verzorging van dieren;
laagdrempelig en onafhankelijk klachtensysteem.
Op verzoek van de Tweede Kamer werkt de projectgroep ook aan certificeringseisen voor dierenspeciaalzaken en de import en groothandel van andere dieren.

LNV wil het vrijwillige certificaat een wettelijke grondslag geven. Dit gebeurt met een Algemene maatregel van bestuur. Hierin wordt ook de controle en handhaving geregeld van instellingen die niet meedoen aan de certificering.

Aan de projectgroep nemen organisaties deel die te maken krijgen met de certificering. Dat zijn onder meer de Dierenbescherming, de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde, het Platform Verantwoord Huisdierenbezit en de brancheorganisatie voor ondernemers in de huisdierensector.

 

 
  Castratie actiedag in Putten
  Vrijspraak na bekentenis aan katten
  Dierenbescherming zet kattenvallen

  

In onze shop
Orijen Cat & Kitten Kattenvoer
Orijen Cat & Kitten Kattenvoer is opgericht door een familie in Alberta, Canada. Het bedrijf maakt enkel gebruik van verse Canadese ingrediƫnten voor ...
EUR 52.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed