Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenvrouwtje zelf in het nauw

 
Post datum: 2/24/2008    Door: Andr Spaansen    2568 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
SINT ANNAPAROCHIE -  'Kattenvrouwtje' Jacqueline Claus (62) uit Sint Annaparochie heeft vele tientallen katten in haar huis annex kattenopvang onder haar hoede, maar moet als het aan de gemeente Het Bildt ligt snel afscheid nemen van het leeuwendeel van haar grote kattengroep.
 
Ze verzorgt in haar 'Poezenparadijs' al sinds jaar en dag allerlei katten in nood - op dit moment liefst 62 - die het slecht getroffen hebben in hun leventje, zoals mishandelde en verwaarloosde beestjes.

Maar de gemeente wil nu zeker vijftig van de ruim zestig dieren binnen luttele weken weg hebben. Buurtgenoten hebben er last van, liet de Friese gemeente haar in een brief weten. Buren vrezen zelfs dat heuse ratten oprukken naar de kattenopvang: "Wat een onzin, je hebt hier wel sloten, maar ratten komen heus niet af op katten!" vertelt Claus.

Van mensen moet ze steeds minder hebben. " De buren vinden het gewoon niet goed, maar ik ben het allemaal zat. Het is toch vreselijk om ze dan maar dood te maken of zoiets? Ik kan niet tegen dierenleed. Bovendien zijn het er al veel minder dan voorheen, het waren er ooit wel 106 in de acht jaar dat ik nu hier zit", zegt ze. Ze vindt zelf dat ze de beestjes best aankan in en rond haar woning aan de Oudebildtdijk, waar twee grote 'kattenrennen' te vinden zijn. Eerder moest ze in 2000 al eens een huurhuisje in Friesland verlaten vanwege haar overgrote kattenliefde. Toen moest ze op last van de rechter haar veertig katten meenemen.

 
  Katten gedood met snelwerkend gif
  Dierenartsen bekijken gebitten
  Steeds meer katten in tandartsstoel

Gerelateerd

Stichting helpt tientallen zwerfkatten in Havengebied

Geen respijt voor katten in Sint Annaparochie

Nieuw contract gemeente over opvang zwerfdieren

Vrouw bewaarde tientallen dode katten in de koelkast

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed