Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierenartsen bekijken gebitten

 
Post datum: 2/17/2008    1995 keer bekeken   
Bron: Stellingwerf 
 
NOORDWOLDE - De Dierenklinieken in Noordwolde en Steenwijk houden van 25 tot en met 29 februari gebitscontroles bij honden en katten. Het blijkt dat 80% van de honden en 90% van de katten ouder dan drie jaar gebitsproblemen hebben. Dit lijdt tot ontsteking, verlies van tanden en kiezen en pijn in de mond. De bacterin zijn zelfs niet ongevaarlijk voor de mens.

Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen zelfs ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van een dier en ontstekingen veroorzaken in belangrijke organen, bijvoorbeeld het hart en de nieren. Om dit te voorkomen is regelmatige gebitscontrole nodig en de nodige gebitsverzorging.

Tandenpoetsen, een speciale voeding of lekker kauwen op botten en touwen kan ook helpen het gebit en tandvlees gezond te houden. Daarom geven de dierenartsen in de Maand van de Gebitscontrole, een gratis gebitsconsult. Het gebit wordt door de dierenarts bekeken en in kaart gebracht op een gebitscontrolekaart. Een cadeautje om mee te spelen of om lekker op te eten maakt het consult compleet.

Men kan een afspraak maken bij Dierenkliniek Noordwolde (tel. 0561-430410), of bij Dierenkliniek Steenwijk (tel. 0521-320212).

 
  Steeds meer katten in tandartsstoel
  Onthoofde poes van buren op oprit
  Nicolasa, de surfende kat!

Gerelateerd

Gratis Gebitscontrole bij Dierenartsen AnimalCare

Britse particulieren houden leeuwen en tijgers

Katten houden niet van filmhelden

Eigenaren houden hun hart vast voor ophokplicht

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed