Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Luie kat heeft meer kans op suikerziekte

 
Post datum: 2/3/2008    2150 keer bekeken   
Bron: nu.nl 
 
UTRECHT - Katten die alleen maar binnenshuis leven of lui zijn, hebben meer kans op suikerziekte. Dat concludeert dierenarts Lars Slingerland in zijn proefschrift waarop hij 7 februari promoveert aan de Universiteit Utrecht.
 
Het eten van koolhydraatrijk voedsel lijkt geen invloed te hebben op de ontwikkeling van suikerziekte volgens de onderzoeker. 

Het droogvoer dat tegenwoordig aan katten wordt gegeven bevat veel meer koolhydraten dan blikvoer of hun natuurlijke dieet van vogels en muizen.

Toch vond de dierenarts geen verschil tussen het voeren van brokjes of blikvoer. Slingerland adviseert er vooral voor te zorgen dat katten veel spelen en bewegen zodat ze niet dik worden.

 
  Hond en katten gedumpt bij Dierentehuis
  Gratis kattenchipactie
  Kat mogelijk overleden door eten van gif

Gerelateerd

'Niet alleen maar knuffelen'

Wat doen katten als ze alleen thuis zijn?

Britse kat eet alleen groenten en fruit

Dierenasiel heeft alleen nog plek voor noodgevallen

Zwerfkatten niet alleen probleem Dierenbescherming

  

In onze shop
10 kg Royal Canin Ragdoll Kattenvoer
Royal Canin Ragdoll is een evenwichtig compleetvoer. Het voer bevat een unieke formule, waardoor het voer uitstekend geschikt is voor ragdolls. Van oorspro...
EUR 56.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed