Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Hond en katten gedumpt bij Dierentehuis

 
Post datum: 1/31/2008    2819 keer bekeken   
Bron: Stad Amersfoort 
 
AMERSFOORT - In de afgelopen twee weken zijn drie katten voor het hek van het Dierentehuis achtergelaten en is een hond in een tuin gedumpt. Twee van de drie katten waren gechipt, maar helaas was er maar één eigenaar te achterhalen. Deze eigenaar heeft daarop alsnog afstandsgeld betaald. De eigenaar van de andere gechipte kat heeft een brief ontvangen, met het verzoek alsnog afstand van het dier te doen en de vergoeding daarvoor te voldoen. De zaak van de hond blijkt een echtscheidings-perikel. De politie geeft aan in deze gevallen niets voor het Dierentehuis te kunnen betekenen.

Ondanks dat de dieren gedumpt zijn en in drie gevallen de eigenaren bekend zijn, is het voor het Dierentehuis niet mogelijk aangifte te doen. De reden hiervoor is dat de dieren wel zijn gedumpt, maar niet verwaarloosd. Hierdoor is het starten van een civiele zaak niet mogelijk.

Mazen in de wet waar het huisdier en het Dierentehuis de dupe van zijn. Barbara van Opdorp, beheerder Dierentehuis Amersfoort: ,,Wij realiseren ons dat we met dit bericht nog meer van deze gevallen over ons afroepen, maar het publiek moet ook weten in wat voor een benarde positie we ons regelmatig bevinden. Ondanks alles gaan wij wel voor het belang van de dieren."


Lees verder 
  Gratis kattenchipactie
  Kat mogelijk overleden door eten van gif
  Baasjes ongerust over lot Shin-Chan

Gerelateerd

Gekneveld katje gedumpt in glascontainer

Minder dieren achtergelaten in asielen

Kittens gedumpt in stromende regen

Zes katten gedumpt bij De Hof van Ede

  

In onze shop
10 kg Hill??s Feline + Dreamies met kaas 60 g gratis!
Hill~s Science Plan Feline is een uitgebalanceerde, hoogwaardige voeding voor katten. Hill??s Premium kattenvoer bevat uitsluitend ingrediënten van de bes...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed