Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kat mogelijk overleden door eten van gif

 
Post datum: 1/29/2008    2463 keer bekeken   
Bron: AD 
 
SPIJKENISSE - Een bewoner van de Frans Halsstraat in Spijkenisse-Noord heeft bij de politie aangifte gedaan van vergiftiging van een kat.

Een dierenarts van dierenkliniek de Hoekse Waard aan de Oberonweg in Spijkenisse heeft het 10-jarige dier vrijdag moeten laten inslapen, omdat het beestje leed aan krampen en hevige benauwdheid.

Toch is het volgens dierenarts J. Schep lang niet zeker dat het dier door vergiftiging is overleden. ,,We gaan daar pas onderzoek naar doen als er uit dezelfde wijk meer dieren met dezelfde klachten worden binnengebracht. Gisteren was dat nog niet het geval, aldus de politie.

De verschijnselen krampen en benauwdheid kunnen volgens de dierenarts wel horen bij een vergiftiging met chloraat of paracetamol, maar ook bij bijvoorbeeld een hersenbloeding. ,,Om zeker te weten dat het om gif gaat, moet je weefsel opsturen. Dat is vrij kostbaar, dus dat doen we alleen als we vrij zeker weten dat het om vergiftiging gaat.

Als katten tegenwoordig sterven aan gif, gaat dit meestal heel langzaam. Omdat er veel verschillende soorten gif zijn en dus ook veel verschijnselen, is de enige concrete aanwijzing dat het echt om vergiftiging gaat dat er veel katten in de buurt sterven.

De politie zegt dat onduidelijk is wat voor gif de Spijkenisser kat heeft binnengekregen, waar dit vandaan kwam en of het speciaal was neergelegd om katten te doden. Ze roept inwoners van Spijkenisse-Noord op om hun dieren in de gaten te houden en bij twijfel de dierenarts te raadplegen.

In de Frans Halsstraat is volgens enkele bewoners geen sprake van paniek onder kattenbezitters. ,,Maar ik schrik hier wel van, ik heb zelf twee katten, reageert een bewoonster op het nieuws.

 
  Baasjes ongerust over lot Shin-Chan
  Grote katten ook in Nederland te krijgen
  Hond en katten gedumpt bij Dierentehuis

Gerelateerd

Tientallen dieren dood door vergiftiging in Maurik

Katten mogelijk vergiftigd in Almere

Hond graaft overleden kat-maatje op

Zes katten dood door vergiftiging in Geldrop

  

In onze shop
3 kg Pro Plan Kitten Rijk aan Kip Kattenvoer
Pro Plan Kitten Rijk aan Kip is een uitgebalanceerd kattenvoer voor kittens (1 tot 12 maanden) maar ook voor drachtige of zogende katten. In het eerste jaa...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed