Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Grote katten ook in Nederland te krijgen

 
Post datum: 1/29/2008    5492 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
HAARLEM -  Wie graag een grote kat als huisdier wil, hoeft niet per se naar de andere kant van de wereld te reizen om er eentje aan te schaffen. De maine coon is de grootste kattensoort die in Nederland te krijgen is. Een volwassen mannetje kan een gewicht bereiken van elf kilo.
 
De asherakat, die de douane vorige week op Schiphol in beslag nam, is zelfs vergeleken met grote Nederlandse katten een enorm gevaarte. Het in de Verenigde Staten gefokte exemplaar, dat nu door de Algemene Inspectie Dienst wordt onderzocht, kan ongeveer 15 kilo wegen en heeft het formaat van een forse hond.

Op de Nederlandse kattenmarkt wordt de maine coon wat betreft zwaarte op de voet gevolgd door de Noorse boskat en de ragdoll. Grote exemplaren van deze laatste soorten kunnen zo'n acht kilo wegen. Wat is er zo leuk aan grote katten?

„Ik denk dat mensen graag willen pronken met grote katten”, zegt Lia van Reenen, de voorzitster van de maine coon-club in Haarlem. „De main coon heeft weliswaar een woeste look, maar het is een lief beest, dat graag het gezelschap van mensen opzoekt. Bijna als een schoothondje. Dat maakt hem zo leuk.”

Bovengenoemde Nederlandse kattensoorten zijn alle gedomesticeerd. De asherakat is een kruising tussen een Afrikaanse serval en een Aziatische luipaardkat. De inspectiedienst onderzoekt of deze gefokte asherakat kenmerken van een wild dier vertoont.

 

 
  Hond en katten gedumpt bij Dierentehuis
  Zwerfdieren staan in de kou
  Kat Eeyore zoekt met spoed baas

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Stewie is langste kat ter wereld

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Kittens willen de wereld ontdekken

Huisdieren reizen eerste klas

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed