Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Hond en katten gedumpt bij Dierentehuis

 
Post datum: 1/27/2008    2490 keer bekeken   
Bron: Stad Amersfoort 
 
AMERSFOORT - In de afgelopen twee weken zijn drie katten voor het hek van het Dierentehuis achtergelaten en is een hond in een tuin gedumpt. Twee van de drie katten waren gechipt, maar helaas was er maar één eigenaar te achterhalen. Deze eigenaar heeft daarop alsnog afstandsgeld betaald. De eigenaar van de andere gechipte kat heeft een brief ontvangen, met het verzoek alsnog afstand van het dier te doen en de vergoeding daarvoor te voldoen. De zaak van de hond blijkt een echtscheidings-perikel. De politie geeft aan in deze gevallen niets voor het Dierentehuis te kunnen betekenen.

Ondanks dat de dieren gedumpt zijn en in drie gevallen de eigenaren bekend zijn, is het voor het Dierentehuis niet mogelijk aangifte te doen. De reden hiervoor is dat de dieren wel zijn gedumpt, maar niet verwaarloosd. Hierdoor is het starten van een civiele zaak niet mogelijk.

Mazen in de wet waar het huisdier en het Dierentehuis de dupe van zijn. Barbara van Opdorp, beheerder Dierentehuis Amersfoort: ,,Wij realiseren ons dat we met dit bericht nog meer van deze gevallen over ons afroepen, maar het publiek moet ook weten in wat voor een benarde positie we ons regelmatig bevinden. Ondanks alles gaan wij wel voor het belang van de dieren.

De in een tuin aangetroffen hond werd de dupe van een echtscheiding. De partner, op wiens naam de hond staat dumpte het dier in de tuin van de ex. De ex-partner erkent het dier niet als zijn/haar eigendom, waardoor het dier als gevonden in het asiel beland. De hond is gechipt, alleen de adresgegevens kloppen niet meer. Door de wet op de persoonsregistratie kan de politie de juiste adresgegevens niet aan het Dierentehuis doorgeven. Zij heeft wel aangegeven hun best te doen de eigenaar te benaderen. De consequentie hiervan is dat de hond niet herplaatst kan worden, omdat het nog steeds eigendom is van iemand. Die persoon kan zijn eigendom claimen, tot die tijd zit het dier vast in het asiel.

Door de beperkte capaciteit en het grote aanbod zit het Dierentehuis bijna het hele jaar vol. Het Dierentehuis is genoodzaakt een wachtlijst voor afstand van katten aan te houden. Deze manier van dumpen van huisdieren dupeert mensen die hun kat voor afstand aanmelden. Op deze wijze kan de wachtlijst niet afgewerkt worden en wordt de wachttijd alleen maar langer. Het Dierentehuis zit dan momenteel ook weer tot de nok toe vol.

Het Dierentehuis heeft reeds moeite om het hoofd boven water te houden. Al deze oneigenlijke gasten maakt de financiële last alleen maar groter. Kom dus in de zoektocht naar een huishond/-kat eerst in het asiel kijken.

 
  Zwerfdieren staan in de kou
  Kat Eeyore zoekt met spoed baas
  Mr. Moszkowicz helpt reuzenkat

Gerelateerd

Gekneveld katje gedumpt in glascontainer

Minder dieren achtergelaten in asielen

Kittens gedumpt in stromende regen

Zes katten gedumpt bij De Hof van Ede

Hond en katten gedumpt bij Dierentehuis

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Fit 32 Kattenvoer
Met Royal Canin kattenvoer voedt u uw kat juist en evenwichtig. Als pionier van kattendroogvoer staat Royal Canin tegenwoordig dankzij intensief onderzoek ...
EUR 47.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed