Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Eindhovens stel krijgt Ashera uit eerste nest

 
Post datum: 1/19/2008    Door: Lieke Jongbloed    4305 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 

Kattengekken Jeffrey en Sabrina Borrenbergs hebben deze week dolgelukkig hun langverwachte poes van maar liefst 27.000 euro in de armen gesloten.
 
De grootste huisdierpoes ter wereld is een kruising tussen een Aziatische luipaardkat en een Afrikaanse serval. De wachttijden bij het Amerikaanse bedrijf Lifestyle Pets voor het dier zijn echter enorm, net zoals de prijs. De poes met een vacht die lijkt op luipaardvel, kan wel tot vijftien kilo zwaar worden. De volwassen versie heeft het formaat van een flinke hond. Voor Jeffrey en Sabrina was het meteen duidelijk dat ze een Ashera wilden toen ze een reportage over deze nieuwe kattensoort op tv zagen. "Het was liefde op het eerste gezicht", aldus dierenliefhebber Jeffrey Borrenbergs. "Het is dat we geen tijgers mogen houden, anders hadden we die in de tuin gehad. Maar deze gaat gewoon in huis net als onze andere zes poezen. We hebben wel een grotere kattenbak aangeschaft."

Wachtlijst

Het Brabantse echtpaar Borrenbergs moest niet alleen diep in de buidel tasten om het dier aan te kunnen schaffen, maar ook over geduld beschikken. "We stonden op de wachtlijst en zouden tot eind 2008 moeten wachten. Gelukkig zag iemand af van de bestelling en kregen we te horen dat onze Ashera deze week in Amerika op het vliegtuig gaat. Behalve de aanschafprijs betaal je ook nog eens fors voor allerlei vergunningen en invoer." Met hetzelfde vliegtuig als waarmee Shin-Chan naar Europa komt, wordt nog een exemplaar vervoerd dat naar een rijke Rus doorvliegt. Een derde Ashera is verkocht aan iemand in Hollywood. Lifestyle Pets wil hooguit honderd stuks per jaar fokken.

Het nieuws leverde een stroom van reakties op op de website van de Telegraaf, waardoor Jeffrey en Sabrina besloten hebben ook nog onderstaande brief in te sturen:

Beste Mensen,

Allereerst bedankt voor al de leuke reacties.

Voor al de vragende reacties hebben wij hier een paar antwoorden terug:

Wij zijn heel blij met onze kat en hebben gewoon geluk dat wij deze als een van de eerste hebben kunnen bemachtigen. Natuurlijk snappen ook wij dat de asiels vol zitten met schatten van katten, maar daar zit er in ieder geval geen enkele tussen die van ons afkomstig is.

Ook wij hebben katten die uit het asiel afkomstig zijn… en die zijn ons inderdaad net zo dierbaar als onze nieuwe en al onze andere katten. Al onze katten; Europesche korthaar, Britse korthaar, Siamees, Sphinx, en natuurlijk straks de Ashera leven in een fijne huiselijke kring met heel veel vrijheid en bewegingsruimte. Wij hadden zelf niet verwacht dat het voorpagina nieuws zou worden en verbaasde ons net zo over het voorpaginanieuws als iedereen. Trots wilden wij iedereen vertellen dat wij de eigenaar waren geworden van dit prachtig beest, maar niet om zelf in de media te komen…. Wij hebben aanvragen van de programma’s als “de wereld draait door” “sbsshownieuws” en legio anderen die op donderdagavond gelijk wilden komen filmen dan ook afgeslagen. Eerst ten goede van Shin-Chan maar eens even acclimatiseren na zo’n lange reis… en dan zien we na het weekend wel weer verder. Over de prijs is ook nogal wat te doen.. Een Ashera kost bij Lifestyle ongeveer 27.000 Dollar dit is ongeveer € 18.500 bij het invoeren hiervan moet je over dit bedrag 19% belasting betalen ongeveer € 3.500 en daarnaast nog wat kleine kosten voor het papierwerk…etc Voor alle duidelijkheid willen we vermelden dat wij niet met deze kat zullen gaan Fokken en dat Shin Chan ook direct zal worden geholpen. Zodat Shin Chan wel een heel apart dier zal blijven maar ook voor onverhoopte diefstal geen waarde meer heeft. Shin-Chan heeft daarnaast het nieuwste tracé systeem onder de huid ingebracht zodat hij ten alle tijden traceerbaar is en het zo voor dieven gelukkig niet meer interessant is.

Wij weten natuurlijk dat het veel geld is en dat het vreemd is… Maar hoeveel mensen geven geen enorme bedragen uit aan paarden…? Sieraden……? Auto’s……? vakanties….?

Onze hobby is de liefde voor de kat…. Groot….klein….duur……of goedkoop…

Twee katten van ons zijn uit het asiel….drie zijn er gered door ons uit België…. En daarnaast hebben we al diverse straatkatten opgevangen en herplaatst…. Beest is een beest….onze liefde..

Daarnaast kan ik U verzekeren dat als elk bedrijf (wat niks heeft te maken eigenlijk met de aanschaf van Shin-Chan) net zoveel geld uit gaf aan goede doelen als het onze het echt wel goed zou komen. Op de persoonlijke antwoorden kunnen we maar beter niks antwoorden…

Iedereen heeft nou eenmaal recht op zijn eigen mening… In ieder geval zijn wij reuze blij met onze nieuwe kat.


Groetjes

Jeffrey en Sabrina

 
  Brandweer reanimeert katten
  Gaia tevreden over Brusselse subsidie sterilisatie zwerfkatten
  Katten zorgen weer voor ophef in Zuid-Koerdistan

Gerelateerd

Huisdieren reizen eerste klas

Hof van Ede zoekt baasjes, liefst met airco

Kamervragen over de dood van de in beslag genomen Ashera kat

Minoes bevallen van haar eerste nestje

Misty heeft haar eerste nestje kittens!


 Reakties op dit artikel: (2 reakties totaal)
Post datum: 2/6/2008 7:27:28 PM   Gepost door: ines camps
dit is pas echt zo een leuke kat hoor. en is ook grappig. groeten ines.

Post datum: 4/21/2009 4:46:59 PM   Gepost door: NATHALIE
HALLO IK BEN NATHALIE EN WOON SAMEN MET MIJN GEZIN TE BRUGGE EN HEB ENORME LIEFDE VOOR KATTEN ZELF HEB IK EEN KLEINE CATTERY VAN BRITS KORTHAREN EN HEILIGE BIRMANEN MAAR MIJN DIEPSTE WENS IS OOK WEL ZO EEN GROTE KAT DAAROM WILDE IK VRAGEN BUITEN DE PRIJS ENZO IS DIT MAKKELIJK OM DEZE POES WETTELIJK TE HOUDEN IN BELGIE OF WORDT ER MOEILIJK OVER GEDAAN EN ALS DIT ZOU KUNNEN ZOU IK DOLGRAAG EENS KENNISMAKEN MET DEZE POES IK ZEG WEL ALS DIT MOGELIJK IS HOOR ALVAST BEDANKT VOOR U REACTIE MVG NATHALIE CATTERY FLOWER

  

In onze shop
Applaws Kattenvoer 6 x 70 g
Applaws compleetvoer voor katten wordt geproduceerd uit hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Hiermee kan een hoogwaardig voer worden gegarandeerd. Bi...
EUR 6.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed