Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Gaia tevreden over Brusselse subsidie sterilisatie zwerfkatten

 
Post datum: 1/16/2008    2460 keer bekeken   
Bron: De Morgen 
 
De negentien Brusselse gemeenten kunnen bij het opzetten van een sterilisatiecampagne voor zwerfkatten voortaan beroep doen op een nieuwe gewestelijke subsidie. Met het geld kunnen onder meer de dierenartskosten betaald worden voor de sterilisatie van de katten. Dierenrechtenorganisatie Gaia meldt dit vandaag in een persbericht en feliciteert tegelijkertijd Brussels minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck met dit "lovenswaardig initiatief".

Het gewest komt per gemeente en per jaar tot 4.000 euro tegemoet in de dierenartskosten voor de sterilisatie van de katten. De gemeente moet daarvoor wel voldoen aan een aantal voorwaarden: een globale beheersstrategie van de problematiek uitwerken en samenwerken met dierenartsen. De gemeente moet ook een cijfermatige evaluatie van de problematiek op haar territorium maken", aldus Gaia.

Gaia bedankt de minister voor het geleverde werk. "De Brusselse gemeenten kunnen zich niet meer verbergen achter het excuus van 'een tekort aan financiŽle middelen' om hun gebrek aan een duurzaam zwerfkattenbeleid te rechtvaardigen", zegt Ann De Greef van Gaia.

 
  Katten zorgen weer voor ophef in Zuid-Koerdistan
  Seriemoordenaar van katten aan het werk in Hongkong
  Uitslag FOK!forum-actie voor zieke katten

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt Ä 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed