Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Flinke toename aantal zwerfdieren

 
Post datum: 12/29/2007    3026 keer bekeken   
Bron: Blik Op Nieuws 
 
Emmen - Het aantal opgevangen honden en katten is ten aanzien van 2006 flink gestegen in de gemeente Emmen, tot en met september zijn er dit jaar vanuit Emmen maar liefst 44 honden en 287 katten opgevangen. Vooral zwerfkatten blijken een groot probleem te zijn, ruim 90% wordt niet meer door hun eigenaar opgehaald.

Om het aantal zwerfkatten terug te dringen, draagt de gemeente bij aan de jaarlijkse chipactie van de dierenbescherming. Tijdens een bepaalde periode kunnen huisdiereigenaren bij de deelnemende dierenartsen hun kat tijdens een behandeling gratis laten chippen. Daarnaast probeert de gemeente door middel van voorlichting het chippen en de sterilisatie van huisdieren te stimuleren.

Naast het aantal zwerfdieren zijn ook de kosten voor opvang en verzorging toegenomen. Per 1 januari 2008 worden de kosten verhoogd met 2,5%. Deze prijsstijging is 0,5% hoger dan de prijscompensatie in de gemeentebegroting.

Als het aantal zwerfdieren in 2008 gelijk blijft of toeneemt ontstaat er een tekort, dit is echter niet alleen een probleem in Emmen, ook elders in Drenthe stijgt het aantal zwerfdieren.

 
  Tielt-Winge pakt zwerfkattenprobleem aan
  Lichtgevende katten gekloond
  Ook dieren vieren Kerstmis

Gerelateerd

Hof van Ede zoekt baasjes, liefst met airco

Gezocht: Flinke kattenvangers m/v

Record aantal huisdieren geregistreerd

70.000 katten en honden opgevangen in Belgische asielen

  

In onze shop
Gourmet Perle Kattenvoer 12 x 85 g
Gourmet Perle biedt uw kleine viervoeter nu een unieke en heerlijke smaakbelevenis. Katten staan bekend als echte fijnproevers en hebben daarom het liefst ...
EUR 6.59
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed