Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Lichtgevende katten gekloond

 
Post datum: 12/22/2007    1875 keer bekeken    
 
Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben katten gekloond die rood licht geven als ze blootgesteld worden aan ultraviolette straling.
Katten worden al gekloond sinds 2002. Toen werd in Amerika Copycat geboren, 's werelds eerste gekloonde kat.

In Zuid-Korea zijn ze nu een stapje verder gegaan en hebben ze de genen van de katten aangepast. En zodoende bestaan er nu twee katten die 'lichtgeven'. Bij blootstelling aan ultraviolette straling kleuren de twee Turkse Angora katten rood.

De Zuid-Koreanen hadden de katten gekloond om onderzoek te doen naar genetische ziektes waaraan ook mensen kunnen leiden.

De onderzoekers willen meer labarotoriumkatten klonen om meer te kunnen leren van genetische ziektes. ,,Katten hebben genen die lijken op die van mensen'', aldus professor Kong Il-keun.

 

 
  Ook dieren vieren Kerstmis
  Utrechtse Dierendagen 2007
  Kroaat bewaart 150 kattenlijkjes in woning

Gerelateerd

Demonstratie voor Koreaanse honden en katten in Brussel

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed