Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierenbescherming laat Goudse katten castreren

 
Post datum: 11/10/2007    2545 keer bekeken   
Bron: Westonline 
 
GOUDA - De overlast van zwerfkatten in de Goudse wijk Korte Akkeren neemt hand over hand toe. Met name rond de Prins Hendrikstraat zwerven veel katten. De dieren zijn ziek, uitgehongerd en aangetast door parasieten.
 
Om dit dierenleed een halt toe te roepen en de overlast voor de buurt te verminderen, komen de Dierenbescherming en de Werkgroep Zwerfkat Gouda met een opmerkelijke actie. Buurtbewoners krijgen een kortingsbon, waarmee zij hun kat voor half geld kunnen laten castreren of steriliseren. De castratie van een kater kost gewoonlijk ongeveer vijftig euro, de sterilisatie van een poes zo'n honderd euro.

Bij inlevering van de kortingsbon nemen de Dierenbescherming Gouda en de Goudse dierenklinieken de helft van de kosten voor hun rekening. De werkgroep hoopt dat alle katten worden 'geholpen', zodat er minder zwerfkatten in de opvang of asiels terecht komen. Bovendien kan dit overlast voor de buurt verminderen. Vorige maand zijn opnieuw vier katten met vergiftigingsverschijnselen binnengebracht bij Dierenkliniek Korte Akkeren.

Meer informatie: www.zwerfkatgouda.nl.

 
  Kattenbescherming heeft grote ambities
  'Zwerfkatten opvangen in politiebureaus'
  Castratie katten in Korte Akkeren

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn Kattenvoer
Hill??s Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn is een optimaal aangepast kattenvoer voor gecastreerde katten van 6 maanden tot 7 jaar. Veel kattenbezitte...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed