Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenbescherming heeft grote ambities

 
Post datum: 11/5/2007    3118 keer bekeken   
Bron: Telstar Online 
 
Delfgauw Ė Karin Wiegman uit Delfgauw is directrice van Kattenbescherming Nederland. Vanuit haar woonhuis coŲrdineert ze alle activiteiten ten behoeve van het welzijn van katten in de regio. Met haar bus rijdt ze stad en land af om dieren te helpen, maar er zijn grotere ambities: een eigen kattenopvang met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter.

Voor de deur aan de Pompmakersstraat in Delfgauw staat een opvallende bus, vol met logo's van de Kattenbescherming en op de ramen van het woonhuis prijken folders van de Partij Voor De Dieren. Het kan niet anders of we zijn aan het juiste adres. Karin Wiegman doet, nadat ze via een sluisje de uitgang van de in huis wonende katten heeft gebarricadeerd, de deur open.

Op de bank ligt een aantal raskatten en zelfs op tafel zijn de onderzetters voorzien van kattenkopjes. "Ik heb momenteel negen katten in huis. Zes van mezelf en een aantal die ik heb opgevangen", vertelt de dierenliefhebster. Tijdens haar werk bij de Dierenbescherming en Amivedi (een registratiebureau voor gevonden en vermiste dieren) kwam Karin veel problemen tegen. "Gevonden katten moeten uiteindelijk tijdelijk onderdak krijgen, maar hier in de regio is daar nauwelijks een locatie voor. Daarom ben ik een netwerk begonnen waarmee we de opvang regelen via gastgezinnen en uiteindelijk een nieuw thuis proberen te vinden voor katten."

Het idee achter haar 'Kattenbescherming Nederland' is simpel. Karin: "Via een speciaal telefoonnummer kunnen mensen een gevonden poes aanmelden en wij gaan er dan direct met onze bus op af. Wij doen onderzoek naar de toestand van het dier, kijken of het beest gechipt is en geven als dat nodig is direct medische hulp via een dierenarts. Vervolgens moet er natuurlijk opvang geregeld worden. Daarvoor hebben we vijf gastgezinnen." Dit jaar hebben al 55 katten door het organisatietalent van de Delfgauwse een nieuw onderkomen gevonden. "Maar het is natuurlijk geen ideale situatie", zegt Karin. Haar grote droom is dan ook om een grote opvang te realiseren waar katten vrij kunnen rondlopen. "Ik denk zelf aan een locatie van 10.000 vierkante meter." Diverse gemeenten schreef ze aan, maar zonder resultaat. "Ook in Pijnacker zijn we op gesprek geweest, maar als het op de investering aankomt dan wordt het meteen van tafel geveegd", zegt Karin die momenteel een optie heeft op een stukje grond in Maasland. "Ook weer afgewezen, onbegrijpelijk, want er rust op deze locatie een agrarisch bestemmingsplan. Ik ben in beroep gegaan tegen deze afwijzing." Naar eigen zeggen is er enorme behoefte aan een goed asiel in de regio. "Neem de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er is een contract voor het ophalen en opvangen van katten met een asiel in Rijswijk, maar dit asiel is totaal niet voorbereid op de groei van de gemeente. Er is gewoon een capaciteitsprobleem in de hele regio. Ik ken zelfs verhalen dat als mensen bellen er wordt medegedeeld dat er geen plaats meer is. Dat kan toch niet!"

Ondanks alle tegenslagen kreeg de Stichting vorige week een duwtje in de rug. Plots stond Karin, gelokt door haar echtgenote, bij een schadebedrijf waar de complete crew van het televisieprogramma 'Heel Holland Helpt' (uitzending 9 november) op haar stond te wachten. Haar busje was helemaal opgeknapt en voorzien van belettering. Ze kreeg uit handen van Wendy van Dijk een lading nieuwe promotiefolders en nieuwe vangmanden. Tevens was de schade aan haar busje verholpen door het schadebedrijf. "Fantastisch", zegt ze, nog onder de indruk van de actie.

"Katten zijn eigenzinnig en leuk. Ze verdienen een goed georganiseerde opvang en dat wil ik graag bieden. Iedereen is dan ook welkom om door middel van een gastgezin of een financiŽle bijdrage ons te helpen."

Wilt u meer informatie over de ontwikkelingen van de speciale kattenopvang of de werkzaamheden van Karin, kijk dan op de website: kattenhulpdelfland.nl of bel: 06 38 63 09 08 of stuur een mailtje naar: miauw@kattenbescherming.nl . Het telefoonnummer is ook bereikbaar voor het aanmelden van gevonden katten.

 
  'Zwerfkatten opvangen in politiebureaus'
  Castratie katten in Korte Akkeren
  Politie pakt 'snelwegpoes'

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Grote katten ook in Nederland te krijgen

Grootste dierenasiel van Nederland geopend

Wilde kat sluipt Nederland binnen

  

In onze shop
4 tabletten Mansonil All Worm Cat tabletten
Dit is een farmaceutisch product. Grondworm- en lintwormmiddel voor katten. Voor de behandeling van menginfestaties van rondwormen en lintwormen verooryaak...
EUR 13.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed