Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Leuk poesje kopen?

 
Post datum: 10/29/2007    9917 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMSTERDAM - Dit is 's werelds duurste huiskat. Te koop voor zo'n 17.000 euro.

De katachtige van het ras Ashera lijkt meer op een babyluipaard dan op een huiskat. Hij is net zo groot als een kleine hond en staat hoog op zijn achterpoten. De kat wordt gemiddeld 25 jaar oud en kan een gewicht bereiken van meer dan 13 kilo.

De Britse zakenman Simon Brodie verkoopt de designkatten voor ongeveer 15.000 euro plus verzendkosten. Er is al een wachtlijst voor negen maanden, zegt hij in de Daily Mail.

De internetondernemer heeft het ras laten ontwikkelen door een team genetici in een Amerikaans laboratorium. Zelf heeft hij thuis ook twee Ashera katten rondlopen.

Het gaat om een kruising tussen twee wilde kattensoorten - de Afrikaanse boskat en de Aziatische luipaardkat - met een 'normale' huiskat, die hij verder niet wil benoemen.

Ondanks de prijs is de Ashera kat volgens Brodie makkelijk te onderhouden. "De kat is goedgehumeurd, houdt van kinderen en eet gewoon kattenvoer van de supermarkt."

Brodie heeft het bedrijf Lifestyle Pets opgericht in San Diego. Op de site www.lifestylepets.com is de Ashera kat te bewonderen en te bestellen.

De kat is al verkocht in Amerika, AziŽ en Rusland.

 

 
  Ook huisdieren somber in herfst
  Bromfietser rijdt katten dood
  Chinees wint lotto dankzij kat

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 15.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed