Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

8 levens over: kat overleeft 44 dagen opsluiting in kast

 
Post datum: 3/1/2005    Door: admin    2395 keer bekeken    
 
Nadat Maryanne Fife voor dagen hun buurt in Hawai heeft rondgereden op zoek naar hun huiskat 'Cane', realiseerde Maryanne zich dat ze haar lievelingsdier waarschijnlijk nooit meer zou zien...

Toen de familie bezig was alles in te pakken voor een grote verhuizing van Hawai naar de eilanden van Crofton verdween Cane plotseling.

'Terwijl de verhuizers alles in aan het pakken waren, hebben ze behoorlijk veel geluid gemaakt met tape en dozen, dat heeft Cane waarschijnlijk bang gemaakt', verteld Maryanne. 'Cane houdt ervan om te slapen in mijn ladenkast, dus heb ik de verhuizers gevraagd of ze wellicht een kat hadden gezien, maar dat hadden ze niet...'

Maryanne's 8 jaar oude dochter Kerianne heeft nog op de zijkanten van de dichtgeplakte kast geslagen om te horen of de kat erin zat maar ze hoorde niets. Nadat hun inboedel verscheept was en er geen zwarte katten in de buurt gezien waren die vrij rondliepen, besloot de Fife familie op te geven en vertrok naar Crofton op 15 december.

'Het was de zwartste dag ooit toen we Hawai verlieten. Iedereen was aan boord van het schip, behalve hij', verteld Maryanne, 'Cane was ook familie.'

In het nieuwe huis was de dochter van Maryanne kapot van het verlies van ook haar lievelingskat, en Maryanne heeft toen voor Kerianne een kleine pup gekocht.

En toen de familie alles weer een beetje op een rijtje had en verder wilde gaan met hun leven, arriveerde de verhuizers met hun inboedel op 27 januari jl., 44 dagen nadat het was ingescheept in Hawai.

Maryanne's man Larry was er nog steeds van overtuigd dat Cane in de ladenkast was gesprongen, en vroeg Maryanne om weg te gaan toen hij de spullen doorzocht. 'Hij wilde me er niet bij als toevallig Cane toch dood in de kast zou zitten.' verteld ze.

Toen Larry bij de kast in de buurt kwam rook hij al een gekke geur. Nadat hij zichzelf schrap zette voor het ergste, opende Larry de kast en keek naar binnen. Daar zat Cane, hem met grote ogen aan te staren.

Kompleet geschokkeerd dat de kat nog leefde, nam Larry Cane mee naar binnen, gaf hem een kom met water, en belde zijn vrouw. 'Hij vertelde het me, en ik was helemaal kapot', verteld Maryanne. 'Ik was zo overdonderd van vreugde. Ik lachte en huilde en sprong op en neer. Het was zo ongeloofelijk!'

De Fife familie nam de kat, die nog maar anderhalve kilo woog en helemaal uitgedroogd was mee naar de dierenarts waar hij helemaal gecontroleerd werd en 2 dagen lang vol met vloeistoffen werd gepompt.

Dierenarts Dr. Pat Dougherty, die Cane onderzocht tijdens meerdere bezoeken verteld dat hij wel van katten gehoord heeft die lang zonder voedsel en water kunnen, maar hij had het nog nooit zelf gezien.

'Hij was echt helemaal vel over been', verteld hij.

Toen Cane uit de dierenartsen praktijk ontslagen werd en weer veilig thuis kwam, werd hij begroet door de andere dieren in het Fife huis, de nieuwe pup Chaunsey (een terrier) en de oranje kat Seikichi.

'Toen Kichi hem zag mauwde ze van vreugde, gaf Cane kopjes en begon hem te likken', verteld Maryanne, 'Kichi was zo blij Cane weer te zien...'.

Enkele weken later is Cane weer op een gezond gewicht en rent weer door het huis en verstopt zich in de laden van de kast zoals vroeger. Maryanne verteld dat er geen dag voorbij gaat zonder dat ze zich schuldig voelt over die 44 dagen dat Cane in de kast heeft opgesloten gezeten.

'Bijna iedere keer dat ik hem in huis tegen kom aai ik hem over zijn koppie en verteld ik hem dat het me spijt', verteld ze, 'het is zo ongelofelijk waar hij doorheen moest gaan. Het is een wonder dat hij nog leeft.'
 
  Iraakse uitgehongerde kat geadopteerd door amerikaanse soldaat
  Middagje zwerven van kater Tijger kost baasje 77 euro
  Dierenbescherming pakt zwerfkatten aan

Gerelateerd

Poes overleeft spijker door haar hoofd

Kat overleeft pijl door kop

Kat overleeft 50 kogels

Kat overleeft twintig minuten in draaiende wasmachine

Kat in kist overleeft lange bootreis

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 15.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed