Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kerbert dierentehuis overvol

 
Post datum: 10/17/2007    5019 keer bekeken   
Bron: Radio Beverwijk 
 
IJmuiden - De dierenbescherming in de regio IJmond doet een dringende oproep aan dierenliefhebbers om, wanneer men de aanschaf van een kat overweegt, vooral eerst in het dierentehuis te komen kijken. Het Kerbert dierentehuis in IJmuiden zit namelijk overvol, medewerkers van de dierenambulance kunnen er al niet meer terecht met de opgevangen zwerfkatten en moeten de dieren noodgedwongen in hun eigen kantoor opvangen. Afgelopen zondag hield het dierentehuis open huis, in de hoop een aantal katten een waardig bestaan te kunnen geven bij een nieuwe baas.

De dierenambulances in de regio rukken regelmatig uit voor de opvang van zwerfkatten. In sommige gevallen kan de eigenaar worden achterhaald, in veel gevallen echter blijft de herkomst van het dier onbekend en volgt opvang in het Kerbert dierentehuis in IJmuiden. Omdat er echter steeds meer katten moeten worden opgenomen, is er geen plaats meer voor nieuwe dieren. Het aantal zwerfkatten baart de medewerkers van het dierentehuis zorgen. Zowel zij als de medewerkers van de dierenambulance en de dierenbescherming raden aan om de aanschaf van een huisdier goed te overwegen voordat een definitieve beslissing wordt genomen. Immers, een huisdier nemen schept verplichtingen! Ook dringen de medewerkers van de dierenambulance al jarenlang aan op het laten chippen van huisdieren die buiten komen. Door middel van een chip kan bij een gevonden kat al snel worden vastgesteld waar het dier thuishoort.

Ook bestaat de mogelijkheid om het dier een zendertje om te hangen, zodat een zoekactie bij vermissing snel resultaat kan hebben. Meer informatie hierover is te vinden via www.petfinderijmond.nl. De open dag die vorige week zondag in het Kerbert Dierentehuis werd gehouden, mag een succes worden genoemd. De hele dag was het bijzonder druk op de locatie aan de Heerenduinweg 8 in IJmuiden. Bovendien heeft de open dag geleid tot het kunnen herplaatsen van een aantal dieren, een van de belangrijkste redenen voor het organiseren van de dag. Woensdagochtend stond de teller op 14 herplaatste katten en 2 honden. Mogelijk stijgt dit aantal nog verder, omdat vaak mensen in het weekend langskomen om een dier af te halen. Wie belangstelling heeft om een dier een goed nieuw thuis te geven, kan een kijkje nemen op de website www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl voor meer informatie.

 

 
  Hond voedt kat
  Kat sticht brand; hond redt baasje
  Kattenziekte nu ook in Woudenberg

Gerelateerd

Opvangadressen overvol met Texelse 'buitenkatten'

Katten kijken in Nijmegen

Dierenarts behandelt vooral ogen en oren

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Opmerkelijke oproep aan Brabantse kattenliefhebbers

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed