Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenziekte nu ook in Woudenberg

 
Post datum: 10/14/2007    2364 keer bekeken   
Bron: De Woudenberger 
 
WOUDENBERG - De Dierenbescherming roept kattenbezitters in Amersfoort en omgeving op om hun kat te laten inenten tegen het parvovirus, als dit nog niet is gebeurd. Afgelopen week dook het virus, dat de uiterst besmettelijke 'kattenziekte' veroorzaakt, voor de tweede maal op in de regio. Deze keer bij een nestje zwerfkittens uit Woudenberg. Een kat die alle gebruikelijke vaccinaties heeft gehad, loopt geen gevaar.

De incubatietijd van het parvovirus is een week, dus het moet nog blijken of meer katten in de regio besmet zijn. Symptomen zijn hoge koorts, hevig braken en diarree, veelal met een dodelijke afloop. Jonge katten het meest vatbaar voor het virus, maar ook volwassen dieren kunnen getroffen worden. De ziekte ontwikkelt zich zo snel, dat medicijnen vaak niet meer helpen. Het is daarom van groot belang om katten tijdig te laten inenten. In de gebruikelijke cocktailprikken voor katten is een vaccin tegen kattenziekte is opgenomen. Voor mensen vormt de ziekte geen risico.

De uitbraak in Dierentehuis Amersfoort van twee weken geleden lijkt inmiddels grotendeels onder controle. Alle ruimtes zijn gedesinfecteerd, en hoewel acht kittens het niet hebben gered, zijn de overige vier besmette katjes aan de beterende hand. Momenteel kunnen bezoekers wel bij het Dierentehuis terecht voor adoptie van honden en volwassen katten, maar adoptie van kittens en katten uit de quarantaine is niet mogelijk. Verder worden er geen nieuwe zwerfkatten opgenomen. Een dierenarts zal beoordelen wanneer het asiel weer helemaal geopend kan worden. Het virus was het Dierentehuis binnengekomen via een nestje zwerfkittens, afkomstig van een vangactie in het Soesterkwartier in Amersfoort.

 

 
  Nog geen nieuwe plaats dierenasiel Woerden
  Kattenhulp hoopt toch Maasland te bemachtigen
  Iberia betaalt 6,40 euro voor kwijtgeraakte poes

Gerelateerd

Zwerfkatten Woudenberg gecastreerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Nieuwe diersoort in DierenPark Amersfoort

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed