Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Belg geeft maandelijks 43 euro uit aan voeding

 
Post datum: 10/4/2007    2065 keer bekeken   
Bron: cash.be 
 
Mensen met katten of honden geven maandelijks 43 euro uit aan voeding voor hun huisdier. Voer in zakjes is aan een opmars bezig en de accessoiremarkt voor huisdieren groeit. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Fedis, de federatie van de distributiesector.

Er is geen verschil in de uitgaven voor dierenvoeder bij jonge en oudere baasjes. Vrouwen zijn wel iets guller (44 euro) dan mannen (42 euro). Wie op het platteland woont, geeft meer uit (44 euro) dan wie in de randstad of in de stad woont (42 euro). Huisdiereneigenaars in WalloniŽ (44 euro) spenderen meer geld voor hun katten en honden dan Vlamingen (41 euro).

De federatie ondervroeg ook haar leden over nieuwe trends. De eerste vaststelling is dat het aandeel van het zogenaamde premiumvoedsel voor katten en honden groeit. Blikvoer verliest terrein op voer in zogenaamde pouches. Dat zijn zakjes met nat voer, vaak per portie verpakt. Ook droogvoer blijft verder oprukken.

De markt van accessoires voor katten en honden gaat intussen de luxetoer op met verzorgingsproducten op basis van planten, een zeer breed assortiment hondenjasjes en steeds mooiere kattenkrabpalen. (SVR)

 
  Kattenziekte teistert Dierentehuis Amersfoort
  Publieksdag in dierenasiel Stevenshage
  Cats Academy

Gerelateerd

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

'Katten maken mensen gek'

Nieuw soort kat voor mensen met allergieŽn

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed