Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenziekte teistert Dierentehuis Amersfoort

 
Post datum: 10/3/2007    2890 keer bekeken   
Bron: Stad Amersfoort 
 
AMERSFOORT - Dierentehuis Amersfoort is deze week gesloten in verband met de uitbraak van de kattenziekte. Zes niet ingeŽnte kittens zijn inmiddels aan de ziekte bezweken.

Tot en met 6 oktober gesloten is het dierentehuis voor de opvang van zwerfkatten en niet gevaccineerde katten gesloten. Ook kunnen geÔnteresseerden voor adoptie de kattenkamer niet betreden. De oorzaak hiervoor is de uitbraak van het gevreesde kattenziekte-virus. Het Dierentehuis is in deze week zeer beperkt toegankelijk voor publiek. Dit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de medewerkers de gelegenheid te geven tot grondige desinfectie van het gehele pand.

Het Dierentehuis heeft in samenwerking met de Dierenambulance zeven zwerfkittens gevangen tijdens een vangactie in het Soesterkwartier. Plotselinge ziekte en sterfte onder deze kittens gaf aanleiding tot nader onderzoek. Dit wees uit dat de diertjes aan kattenziekte overleden zijn.
 
Barbara van Opdorp, beheerder Dierentehuis Amersfoort: ,,Omdat het een nestje zwerfkittens van zes weken oud betrof, waren de katjes nog niet geŽnt en daardoor zeer vatbaar voor het virus. Een ander nest van drie kittens vertoont reeds ziekteverschijnselen. De kans dat zij het redden is zeer klein."

Katten die twee maal geŽnt zijn, gebruikelijk is dit bij een leeftijd van 8/9 weken en 12/14 weken, lopen volgens Opdorp geen gevaar besmet te worden. ,,Mensen die hun kat in pension willen onderbrengen zijn welkom, hun dier loopt geen risico door enting en strikte scheiding van ruimtes."

Het hele Dierentehuis moet volgens Opdorp worden ontsmet. ,,De oude bouw van het Dierentehuis, met onder andere plafonds met schroten enzovoort maakt dit zeer lastig. Het virus heeft een incubatietijd van zeven dagen, het is afwachten of er zich nog meer ziektegevallen voor gaan doen."

De ruimtes waarin de zieke katten verbleven, kunnen het komende half jaar tot jaar niet gebruikt worden voor het opvangen van niet gevaccineerde dieren. Dit heeft gevolgen voor de opname-capaciteit en het aantal vangacties van zwerfkatten die zich in Amersfoort bevinden.

Het publiek mag de ruimtes waar de plaatsbare gezonde katten zich bevinden niet betreden. Dit om besmettingen zowel binnen als buiten het Dierentehuis te voorkomen. Dit betekent dat er minder katten geplaatst zullen worden. Mensen die afstand van hun kat willen doen kunnen deze week niet bij het Dierentehuis terecht. Daarna valt te bezien hoe de situatie is.

 

 
  Publieksdag in dierenasiel Stevenshage
  Cats Academy
  Verjaardag huisdieren onbelangrijk

Gerelateerd

Nieuwe diersoort in DierenPark Amersfoort

Kerbert dierentehuis overvol

Dierenbescherming Utrecht Amersfoort start cursus kattengedrag

Kattenhater teistert Dampoortkwartier

  

In onze shop
1,5 kg Hill's Feline C/D Kip & Rijst Prescription Diet
FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease) is in gecompliceerde kattenziekte die zich afspeelt in de onderste urinewegen. Vaak komt deze ziekte in combinat...
EUR 16.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed