Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Publieksdag in dierenasiel Stevenshage

 
Post datum: 10/3/2007    3958 keer bekeken   
Bron: Unity FM 
 
Leiden - Streek-dierentehuis Stevenshage houdt zaterdag de jaarlijkse Open Asieldag. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met de asieldieren en hun verzorgers. Ook staan er tal van activiteiten op het programma om belangstellenden te informeren en te vermaken.

Stevenshage ontfermt zich jaarlijks over circa duizend honden, katten en andere dieren voor diverse gemeenten in de Leidse regio en de Bollenstreek. Het dierenasiel is gevestigd aan de Kenauweg 1 in Leiden.

,,We proberen het publiek een beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij de opvang en verzorging van dieren zonder thuis’’, zegt asielbeheerder Leen Gottschal. ,,Daarnaast hopen we dat mensen kiezen voor een asieldier als ze een nieuwe huisgenoot zoeken.’’

Op 6 oktober kan het publiek rustig rondkijken in de kattenhal en de hondenverblijven. ,,Om te voorkomen dat mensen impulsief een keuze maken, is het tijdens Open Asieldag niet mogelijk om asieldieren mee naar huis te nemen. Zij kunnen zich echter wel laten registreren als belangstellende en dan nemen we later contact met hen op’’, vertelt Gottschal.

Op het terrein is van alles te beleven. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, is er een lotenverkoop met mooie prijzen en een rommelmarkt. Verder zetten asielhonden hun beste beentje voor tijdens de demonstraties van hondenschool Dinja uit Voorschoten. Daarnaast is er een informatiemarkt met allerlei dierenorganisaties. Ook zijn er poffertjes en ander lekkers te koop. De opbrengst van alle verkopen gaat naar de asieldieren. De muzikale omlijsting is in handen van shantykoor Het Groene Hart.

Tijdens de Open Asieldag kunnen bezoekers ook donateur worden voor 15 euro per jaar. Donateurs ontvangen het kwartaalblad Beestenbende en krijgen een gesponsord katten-verwen-pakket ter waarde van 20 euro cadeau. Aanmelden via de e-mail kan ook: donateur@dierenasielleiden.nl.

De Open Asieldag vormt het sluitstuk van de collecteweek, die op 1 oktober begint. In Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude proberen collectanten zoveel mogelijk geld op te halen voor de asieldieren.

 
  Cats Academy
  Verjaardag huisdieren onbelangrijk
  'Kattekopter'

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Katten in Stevenshage delen plekje met vogels

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Open Dag Dierenasiel Amsterdam

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 85 g Hill's Feline portiezakjes
Hill~s Feline nu in voordelig 12-pack! Tere vleesstukjes in saus in een praktisch portiezakje. Behalve sappig vlees in een heerlijke saus krijgt uw kat met...
EUR 8.24
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed