Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Cats Academy

 
Post datum: 10/3/2007    Door: Joany Bouwhuis    2151 keer bekeken   
Bron: Gamequarter 
 
Mensen houden van dieren en we zijn vooral dol op snoezige jonkies. Waar Nintendo veel succes had met hondjes, wil THQ het proberen met katjes. Iedereen weet dat er een groot verschil is tussen katten en honden, want zeg nou zelf, met een hond ben je meer in de weer dan met een kat. Toch denkt THQ hier een leuke game van te maken dat de strijd wel aankan met Nintendogs. Cats Academy mag dan wel op een jonger publiek zijn gericht, de kwaliteit mag dan natuurlijk niet minder zijn dan bij games voor volwassenen.

Dat de game niet op jullie GameQuarter bezoekers is gericht, maar op kinderen die van katten houden, zoals je broertje of zusje, blijkt wel als je de game opstart. Er komt geen Cats Academy te staan, maar doodleuk Purr Pals. Deze zoete naam is van de Amerikaanse versie, maar voor Europa hebben ze die andere naam bedacht…alleen zijn ze vergeten om de naam Cats Academy ook in de game door te voeren. Een afraffelklusje van THQ?
Nou ja, het gaat niet om de naam, maar om de katten. Voordat je begint, kies je een kitten uit de veertig kattenrassen. Veel verschil is er eigenlijk niet tussen de rassen, behalve de kleur vacht en de grootte van de oren. Daarnaast zien de katten er niet schattig uit, maar blokkerig. Vooral de pootjes lijken op planken. Je kiest dan een kat uit en verandert de vacht, ogen en snorharen naar smaak, waarna het tijd is voor het verzorgen.

Het verzorgen bestaat uit vier aspecten: eten, spelen, aaien en voeren. Per soort is de behoefte aan die vier dingen anders, de een moet je vaak borstelen en de ander vaak aaien. Het uitvoeren van die behoeftes is zo simpel als het maar kan, zodat het ook je kleine broertje lukt. Als je aait, hoef je alleen de stylus wat heen en weer te wrijven over de kat en bij het voeren sleep je de zak boven het bakje, wrijft met je pennetje op en neer en de brokjes schudt je er zo uit. Het is allemaal erg gemakkelijk, maar je moet het zo vaak doen, omdat je kat om de minuut wil eten of geborsteld wil worden. Hierdoor is het verzorgen enorm saai. Je kunt niet meer doen dan die vier dingen, je kunt je kat geen kunstjes leren of naar zijn naam laten luisteren. Daarnaast bouw je geen band op met het dier, omdat hij nogal levenloos overkomt. Hij mauwt een keer vals en loopt voor de rest doelloos rond in een huis dat meer lijkt op een doos met kringloop meubels. Om toch wat leven in de brouwerij te brengen, hebben de makers vier minigames bedacht.

 


Lees verder 
  Verjaardag huisdieren onbelangrijk
  'Kattekopter'
  Man voert levende katten aan pitbulls

Gerelateerd

Dierenarts behandelt vooral ogen en oren

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

Britse particulieren houden leeuwen en tijgers

Gekloonde kat heeft jonkies

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed