Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierenbescherming pakt zwerfkatten aan

 
Post datum: 2/23/2005    Door: admin    2387 keer bekeken    
 
Almere - De Dierenbescherming gaat vandaag in de Vlissingenstraat in Almere een begin maken met het vangen van de vele zwerfkatten die daar rondlopen. De katten worden gesteriliseerd of gecastreerd zodat de populatie niet groter kan worden. De katten worden daarna weer in de straat teruggezet.

Aanleiding voor deze actie is het toenemend aantal klachten uit de wijk. De dieren zorgen voor overlast in de woonwijk. ,,Dat is nogal behoorlijk, ja. Ze poepen en graven in de tuinen. Ook het geluid dat ze maken nu ze krols zijn, is nogal luid", aldus bewoner Jeroen Smits (21).

De werkgroep Zwerfkatten van de Dierenbescherming is in november vorig jaar opgericht vanwege een toename in het aantal telefoontjes over zwerfkatten. ,,We zijn de plekken aan het inventariseren. Er schijnt ook een populatie bij De Vaart te zitten", aldus Lorna Szarama. De Dierenbescherming roept bewoners in de Vlissingenstraat op de eigen katten herkenbaar te maken door bijvoorbeeld een halsband, zodat deze beesten niet door de werkgroep naar de dierenarts gebracht worden. Naar verwachting duurt de actie enkele dagen.

Henny Boer (56) en Emy Harders (66) zijn erg met het lot van de katten begaan. Ze geven de katten regelmatig wat droogvoer, wat soms weer tot ergernis bij andere bewoners leidt. ,,Maar ik kan ze niet dood laten gaan", aldus Boer. Wel vindt ze het goed dat de dierenbescherming actie onderneemt. ,,Daar hebben wij zelf vaak genoeg om verzocht. Het is geen goede zaak als er steeds meer katten bij komen. Het liefst zien wij dat de katten bij mensen in huis komen. Zelf hebben we er ook eentje in huis gehaald en het is een hartstikke lief beestje"
 
  Ragdoll kittens flink gegroeid!
  Amber waarschijnlijk oudste levende kat ter wereld!
  Kat kan ook verzekerd onder het mes

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

  

In onze shop
Animonda Carny Ocean Kattenvoer 12 x 80 g
Uw kat verheugt zich op de ~visdagen~ met de heerlijke vismaaltijden van Animonda. Er zijn verschillende varianten Animonda Carny Ocean kattenvoer, zodat e...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed