Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Verjaardag huisdieren onbelangrijk

 
Post datum: 9/28/2007    1905 keer bekeken   
Bron: BlikOpNieuws 
 
Heerhugowaard - Op Werelddierendag worden de meeste huisdieren wat extra verwend. Maar hoe zit het de rest van het jaar? Uit onderzoek door online verzekeraar Proteq blijkt bijvoorbeeld dat de verjaardag van de hond of kat in slechts vier op de tien gevallen aanleiding geeft voor een verjaardagsfeestje.

Het onderzoek is uitgevoerd door TNS Nipo in opdracht van Proteq, marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten.

Opvallend is dat driekwart van de hondeneigenaren met het maken van hun vakantieplannen rekening houdt met hun hond. In ruim een derde van alle gevallen gaat de hond gewoon mee op vakantie en anders wordt de viervoeter ondergebracht bij familie of vrienden.

Bij katten ligt de verhouding iets anders. Een derde van de kattenbezitters houdt rekening met hun kat bij het maken van de vakantieplannen. Bijna 80% geeft aan dat hun kat niet meegaat op vakanties en gewoon thuis blijft.

Ook al vinden Nederlandse gezinnen het verzorgen van hun hond of kat over het algemeen aan de dure kant, ze zorgen er maar wat goed voor. Met de meeste viervoeters wordt regelmatig tot vaak gespeeld. En mocht het huisdier komen te overlijden dan wordt de helft van de katten zeker vervangen. Hondenbezitters zijn iets terughoudender. 40% van de hondenbezitters wil weer een nieuwe hond in huis hebben.

 
  'Kattekopter'
  Man voert levende katten aan pitbulls
  Politie rolt illegale dierenhandel op

Gerelateerd

Sterren en Dierenbescherming vieren samen Werelddierendag

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed