Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Ernstige schimmelinfectie bij HoKaZo

 
Post datum: 8/22/2007    2114 keer bekeken   
Bron: Skylinefm 
 
UDEN - Alle 150 katten bij het dierenopvangcentrum HoKaZo in Uden hebben een zeer besmettelijke schimmelinfectie opgelopen.

Ook de meeste honden en drie vrijwilligers zijn besmet geraakt, maar bij de vrijwilligers is de infectie succesvol behandeld. Jan van de Brand, eigenaar van HoKazo, is zelf nog niet besmet. “Maar alle vrijwilligers zijn wel besmet. En alle katten, hoewel ze er niet heel veel last hebben, aldus Van de Brand.”

Vanaf dinsdag gaat het dierenopvangcentrum voor onbepaalde tijd dicht, en daarna moet de besmettelijke ziekte behandeld worden. “Dat gaat een kostbare operatie worden, en dat geld hebben we niet”, besluit een ongeruste Jan van de Brand, die hoopt op steun van de Udense samenleving.

Overigens worden de komende weken nog wel katten opgenomen; deze kunnen in ontsmette ruimtes worden geplaatst.

 
  Simba populairste kattennaam
  'Revalidatieoord voor verwaarloosde dieren'
  Met einde vakantie stroomt dierenopvangcentrum nog niet leeg

Gerelateerd

Met einde vakantie stroomt dierenopvangcentrum nog niet leeg

Opendeurdag bij Dierenopvangcentrum Waterland

Geen groot dierenopvangcentrum in Zeeland

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn Kattenvoer
Hill??s Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn is een optimaal aangepast kattenvoer voor gecastreerde katten van 6 maanden tot 7 jaar. Veel kattenbezitte...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed