Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Steeds meer suikerzieke katten

 
Post datum: 8/8/2007    1878 keer bekeken   
bron link 
 
AMSTERDAM - Diabetes wordt de belangrijkste ziekte bij katten. Dat komt omdat die dieren net als mensen steeds dikker worden. Eťn op de 230 katten lijdt nu aan suiker in Engeland, en dat aantal groeit rap. De dieren kopiŽren het gedrag van de baas: teveel eten en nog minder bewegen.

Overigens gelden dezelfde problemen voor honden: 40% is te dik en een kwart is rondweg moddervet.

Volgens de universiteit van Edinburgh die het onderzoek uitvoert, kopiŽren de huisdieren het gedrag van de baasjes. En die worden ook steeds luier en dikker. In de reclame worden honden en katten ook steeds meer neergezet als mensen, waardoor de eigenaar ze ook steeds meer zo gaat behandelen.

Diabetes bij katten komt nu vijf keer zoveel voor als dertig jaar geleden. Een ruime meerderheid lijdt aan type 2 diabetes, volgens de Daily Telegraph komt dat type vooral bij oudere mensen voor.

Katten van het model Burmees hebben overigens drie keer zo vaak last van diabetes. Onderzoekers zeggen dat er wel iets aan preventie te doen is: schop je kat wat vaker naar buiten. Maar of de buren daar op zitten te wachten..

 
  Chippen van dieren zinloos zonder goede registratie
  Politie en dierenbescherming bevrijden kat
  Dierenbescherming zoekt man die katten dumpt

Gerelateerd

Kattengrind geeft ziekte aan met kleur

  

In onze shop
Integra Protect Intestinal Anti-diarree Kattenvoer 6 x 100 g
De behandeling via een dieet van diarree-verschijnselen bij katten bestaat voornamelijk uit het geven van kleine hoeveelheden voer, die verdeeld over de ge...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed