Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

LID: melding dierenmishandeling uit taboesfeer

 
Post datum: 7/29/2007    2622 keer bekeken   
Bron: Ziezo 
 
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) krijgt steeds meer meldingen van dierenmishandeling en -verwaarlozing. De dienst verwacht dit jaar ongeveer 8200 meldingen, tegen ruim 6000 vorig jaar en 5000 telefoontjes in 2005.

De inspectiedienst constateert dat het taboe is verdwenen op het aangeven van een bekende die niet goed voor dieren zorgt, zegt woordvoerder Jelko de Ruijter. Volgens hem werd de kentering in 2006 duidelijk zichtbaar. De inspectiedienst denkt dat de aandacht voor normen en waarden en de opkomst van de Partij voor de Dieren de belangrijkste redenen zijn dat mensen steeds vaker aan de bel trekken.

De inspectiedienst onderzoekt alle meldingen. Volgens De Ruijter leidt 40 tot 45 procent van alle meldingen tot een proces-verbaal. Het Openbaar Ministerie kan een boete opleggen of de zaak voor de rechter brengen.

Dierenmishandeling of -verwaarlozing wordt bestraft met een boete die kan oplopen tot tienduizenden euro's of een celstraf van meerdere jaren. Bovendien kan de eigenaar een houdverbod voor dieren van maximaal tien jaar krijgen.

 
  Vrouw 'verzamelt' honden en katten in kooitjes
  Kat voorspelt de dood
  Katten helpen ratten mijnen opsporen

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed