Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kat voorspelt de dood

 
Post datum: 7/26/2007    2165 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMSTERDAM - Oscar de ziekenhuiskat uit het Amerikaanse Providence heeft een bijzonder talent: de grijs-zwarte kater kan de dood van de patiŽnten in het Steere House Nursing Center voorspellen door de laatste uren spinnend met ze door te brengen.
 
Het verborgen talent is inmiddels 25 keer bevestigd. Als Oscar bij het bed komt liggen, heeft de patiŽnt meestal minder dan vier uur te leven. De verpleegsters weten dat ze dan de familie kunnen waarschuwen.

ĄOscar zit er niet vaak naast. Hij lijkt de dood van een patiŽnt aan te kunnen voelenĒ, zegt Dr. David Dosa, die de bizarre situatie in het New England Journal of Medicine beschrijft.

De familieleden voelen zich door de kat gesteund. De patiŽnten bevinden zich in de laatste fase van Alzheimer en Parkinson, en krijgen dus niet de schrik van hun leven als de Oscar 'zijn ronde doet'. De kater neemt zijn Ďwerkí blijkbaar nog serieus ook, want vriendelijk is hij meestal niet.

Of Oscar echt de dood aanvoelt is nog niet wetenschappelijk bewezen. Maar dat kan de verpleegsters niet zoveel schelen, als de kater maar met zijn nobele werk doorgaat en mensen op tijd afscheid laat nemen.

 
  Katten helpen ratten mijnen opsporen
  Er kan geen kat meer bij
  Honden en katten in de autogordel aub!

Gerelateerd

Kat voorspelt 50 overlijdens in bejaardentehuis

Rode katers zijn bijzonder populair

Verloren Amerikaanse kat duikt op in Frankrijk

Honderden motoren brengen kiloís dierenvoer

Iraakse uitgehongerde kat geadopteerd door amerikaanse soldaat

  

In onze shop
10 kg Royal Canin Ragdoll Kattenvoer
Royal Canin Ragdoll is een evenwichtig compleetvoer. Het voer bevat een unieke formule, waardoor het voer uitstekend geschikt is voor ragdolls. Van oorspro...
EUR 56.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed