Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierenverbod voor kattenkoningin

 
Post datum: 7/15/2007    2403 keer bekeken   
Bron: AD 
 
WADDINXVEEN - Een 36-jarige fokster van katten uit Waddinxveen mag van de politierechter in Den Haag de komende twee jaar geen huisdieren houden.
 
De katten werden in januari per toeval ontdekt door een deurwaarder. De vrouw won op internationale shows verschillende prijzen voor haar fokpoezen, maar bij een inval in haar bedrijf begin dit jaar trof de politie achttien zwaar verwaarloosde perzen aan.

De beesten waren niet gekamd, waardoor hun haar was gaan klitten en ze zich nog maar moeilijk konden bewegen. De ruimte waarin de dieren verbleven, was slecht geventileerd en zat onder de uitwerpselen en kattenpis.

De officier van Justitie verklaarde gisteren tijdens de rechtzitting dat de katten pijn geleden moesten hebben, en eiste een werkstraf van tweehonderd uur. Daarnaast zou de fokster gedurende twee jaar geen huisdieren mogen houden. De rechter nam het gevraagde huisdierenverbod over, maar verlaagde de werkstraf tot honderd uur. Hij achtte niet bewezen dat de katten pijn geleden hadden. Volgens hem stond wel vast dat de gezondheid van de beesten geschaad was. ,,Het is goed dat u het een tijdje rustig aan doet met katten, zei de rechter.

De kattenfokster reageerde dat de problemen met de perzen mede veroorzaakt waren door haar ex-vriend, bij wie haar bedrijf gevestigd was. Het was door de relationele problemen lastig om toegang op zijn adres te krijgen Op de zitting bleek dat de vrouw niet meer van plan was om weer katten te houden. De politie mocht van haar de achttien perzen die in beslag waren genomen aan iemand anders geven.

 
  Katten inzet van juridische uitputtingsslag
  Chinese internetgebruikers redden meer dan 800 katten
  Bedrijfskatten niet op de hoogte van faillissement

Gerelateerd

Britse particulieren houden leeuwen en tijgers

Katten houden niet van filmhelden

Eigenaren houden hun hart vast voor ophokplicht

Dierenasiels houden veel poezen over

Kattenbelletjes houden zakkenrollers tegen

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed