Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Aantal achtergelaten honden en katten blijft onaanvaardbaar hoog

 
Post datum: 7/7/2007    2167 keer bekeken   
Bron: Metrotime 
 
Het aantal huisdieren dat door hun baasje wordt achtergelaten, blijft onaanvaardbaar hoog. Dat besluit de dienst Dierenwelzijn van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid op basis van de cijfers van achtergelaten honden en katten uit 2006.

Vorig jaar werden in de Belgische asielen 73.464 honden en katten opgevangen, een lichte daling in vergelijking met 2005. "Maar de cijfers blijven onaanvaardbaar hoog en de opvangcentra kunnen de grote instroom aan dieren nauwelijks verwerken", zegt de dienst Dierenwelzijn. In 2006 zagen de asielen zich genoodzaakt om 21.000 honden en katten die geen nieuwe eigenaar vonden, te doen inslapen. Meer dan 70 procent van deze dieren waren katten. Ruim de helft van de honden en zowat 45 procent van de katten in de asielen vond wel een nieuwe thuis. Het aantal honden dat vorig jaar in een asiel belandde, daalde van 39.176 in 2005 tot 37.636 in 2006. Het aantal katten bleef constant: van 35.995 in 2005 tot 35.828 in 2006.
 
  Elf achtergebleven katten en rat bevrijd
  Zoektocht naar therapiepoes Sarah
  Burgemeester adopteerd tijdelijk een kitten

Gerelateerd

Lucky blijft bazin redden

Minder dieren achtergelaten in asielen

Tijgertje blijft favoriete kattennaam

Alle hulp blijft welkom voor de Poezenboot

Kat manipuleert baasje

  

In onze shop
Krabpaal karton slang
Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat ...
EUR 19.17
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed