Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Elf achtergebleven katten en rat bevrijd

 
Post datum: 7/5/2007    2133 keer bekeken   
Bron: AD 
 
HELLEVOETSLUIS - Vrijwilligers van de dierenambulance Voorne-Putten/Goeree-Overflakkee hebben de afgelopen dagen in twee woningen in Hellevoetsluis in totaal elf achtergebleven katten en een rat bevrijd.

De reddingsacties stonden los van elkaar. In beide gevallen waren de eigenaren doodziek in het ziekenhuis opgenomen.

Op het eerste adres stuitten de door de politie ingeschakelde vrijwilligers van de dierenambulance op acht katten, die ongeveer een week alleen in de woning hadden gezeten. Ze waren, bij gebrek aan eten, verwilderd en licht vermagerd. Het huis stonk volgens de ambulancemedewerkers enorm en was bovendien vervuild met onder meer de uitwerpselen van de katten. Met handschoenen aan en een vangstok lukte het hen de dieren te vangen. Daarvoor hadden ze ruim een uur nodig. Een van de vrijwilligers liep bij het vangen van de katten een lichte verwonding aan een duim op.

In de tweede leegstaande woning werden drie katten en een rat bevrijd. ,,Ook hier hing een zeer scherpe lucht, meldt een van de ambulancevrijwilligers. Twee katten lieten zich makkelijk vangen, maar de derde verstopte zich in een zolderkast die vol met rotzooi lag. Nadat die was leeggeruimd door personeel van de eveneens ingeschakelde gemeentereiniging kon het dier alsnog gevangen worden. Alle dieren zijn opgevangen in het streekdierentehuis in Spijkenisse.

Volgens Willem van Rijn van dit asiel komt het vrij regelmatig voor dat de dierenambulance wordt opgeroepen om achtergelaten dieren te vangen en naar een opvangadres te brengen.

,,De laatste tijd neemt het toe, merkt hij. ,,Dat komt door de toename van het aantal huisuitzettingen en en ontruimingen van woningen. Mensen laten dan hun huisdieren vaak achter.

 
  Zoektocht naar therapiepoes Sarah
  Burgemeester adopteerd tijdelijk een kitten
  Chipactie Dierenbescherming groot succes

Gerelateerd

Topdrukte bij Dierenambulance door vakantie

Katten zetten woningen blank

Zorg van Dierenambulance Gouda maakt mensen blij

  

In onze shop
24 x 85 g Voordeelpakket Gourmet Gold Luxe Mix
Katten zijn ware fijnproevers en wensen afwisseling op hun menu. De meest veeleisende gourmets onder de katten gaan nog een stapje verder en verlangen afwi...
EUR 9.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed