Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenplaag bij visverwerking

 
Post datum: 2/16/2005    Door: admin    2154 keer bekeken    
 
URK - Visverwerkingsbedrijven op Urk worden belaagd door wilde katten. De Dierenbescherming wil daarom vangkooien plaatsen op de terreinen waar de bedrijven zijn gevestigd.

Door de beesten te vangen, onvruchtbaar te maken en dan weer vrij te laten zal de kolonie zich niet verder uitbreiden, zo is de redenering. De katten komen af op het afval dat de bedrijven buiten in containers doen. Het bedrijf Korf Vis heeft vorig jaar al ongediertebestrijders ingehuurd om de dieren te pakken te krijgen. ,,Zolang er voedsel is, blijven er katten komen,'' zegt Geesje van den Berg van de Dierenbescherming.

Ze schat dat er zo'n veertig op de Urker industrieterreinen rondlopen. De Dierenbescherming beschikt overigens slechts over één vangkooi beschikt. ,,Dat is te weinig om de hele groep te pakken te krijgen. Maar we hebben gewoon geen geld meer. Zo'n kooi kost al gauw 75 euro,'' aldus woordvoerster Van den Berg.

Bewoners of bedrijven kunnen volgens haar ook zelf actie ondernemen. Wie een wilde kat of poes vangt kan het dier nu voor een klein bedrag door de Dierenbescherming laten castreren of steriliseren.
 
  Katten overleven brand
  Castreeractie Dierenbescherming slaat aan
  Moeders gezocht voor poezenweesjes

  

In onze shop
12 x 100 g Miamor Fijne Filets Natvoer + Miamor Droogvoer 300 g Tonijn of 300 g Kip gratis!
Miamor Fijne Filets is een bijzondere lekkere specialiteit: lekker filets worden met een topping uit hoogwaardige ingrediënte belegd. Miamor Fijne Filets ...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed