Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Groen! wil aandacht voor dieren in asiel

 
Post datum: 6/4/2007    Door: Olivier    1993 keer bekeken   
Bron: Nieuwsclub 
 
Belgie - Dierenasielen zitten overvol en worden ondergefinancierd. Vorig weekend trokken deze opvangcentra aan de alarmbel en vroegen steun aan de overheid. Op dit moment draaien asielen vaak uitsluitend op giften en vrijwilligerswerk.

De vakantie staat voor de deur en binnenkort krijgen de asielen opnieuw een stortvloed van dieren in nood. Honden worden te vaak in een impulsieve bui gekocht, lopen al snel in de weg van hun baasje en worden vervolgens naar een dierenasiel gebracht. Sommige honden worden zelfs gedumpt in de natuur of worden verwaarloosd gevonden en in beslag genomen. Uit recente cijfergegevens blijkt dat ons land ongeveer 39.000 asielhonden telt, waarvan 17,5 procent geŽuthanaseerd wordt. Oorzaken zijn plaatsgebrek in de asielen en te weinig adoptie door nieuwe baasjes.

Voor katten is de situatie zelfs nog schrijnender: ongeveer 1 op 2 katten die naar asielen worden gebracht, worden geŽuthanaseerd. In 2005 werden zo 35.995 katten in dierenasielen binnengebracht en 15.861 gedood. Bovendien worden katten veelal niet gesteriliseerd, waardoor het probleem steeds groter wordt.

Sommige asielen stellen tegenwoordig wachtlijsten op of moeten hun werking stopzetten. Houders van asielen houden er vaak mee op, omdat ze de situatie onleefbaar vinden en te veel dieren moeten euthanaseren.

Op maandag 4 juni voerden kandidaten voor Groen! in Brussel-Halle-Vilvoorde actie in Help Animals in Brussel. Gedurende een halve dag hielpen zij het personeel van het dierenasiel en leren bij over deze problematiek. Hiermee willen zij duidelijk maken dat er een oplossing moet komen voor de overvolle en ondergefinancierde asielen. Prominente kandidaten die actie voeren waren onder andere Hermes Sanctorum (2de plaats en 1ste opvolger) en Eloi Glorieux (lijstduwer opvolgers en Vlaams Parlementslid).

Bovendien wil Groen! hiermee dierenwelzijn op de politieke agenda zetten. De politiek en onze maatschappij houdt nog veel te weinig rekening met de emoties en gevoelens van dieren Groen! pleit voor het erkennen van dierenrechten in de grondwet, zodat dierenwelzijn verankerd wordt in ons rechtssysteem.

 
  Maak van je kat geen asielzoeker
  Onrust in Wezeper wijk over vangkooi katten
  Gezondheidsclaims diervoeding onduidelijk

Gerelateerd

Opvangadressen overvol met Texelse 'buitenkatten'

Dierentehuis Den Bosch overvol met katten

Hoorns dierenasiel overvol met jonge katjes

Helft dierenasielen heeft wachtlijst

Asiels zitten tjokvol met Ďinternetdierení

  

In onze shop
Valeriaan-Kattenspeelkussen Patchwork-Uil
Het kussen met de welzijns-geur wordt snel de lievelingsvriend van uw kat! De zachte stof is met veel dinkel en 8 gram hoogwaardige valeriaan gevuld. De aa...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed