Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Maak van je kat geen asielzoeker! Chip je dier!

 
Post datum: 5/16/2007    1984 keer bekeken   
Bron: Dierenbescherming 
 
“Maak van je kat geen asielzoeker! Chip je dier”. Dat is het thema van de chipmaand die in juni wordt georganiseerd door de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG), Dierenbescherming, Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, Amivedi Nederland, Dibevo, Dier & Zorg Dierenverzekeringen, Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG), Virbac, CEVA en Royal Canin. 

Voor het thema “Maak van je kat geen asielzoeker” is gekozen met het oog op de aanstaande vakantieperiode. In de zomermaanden vangen de asielen duizenden katten op die niet met hun eigenaar herenigd kunnen worden omdat de dieren niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn. Met het inbrengen van een chip kan dit probleem eenvoudig worden opgelost.

In Nederland is amper een kwart van de katten geregistreerd. Tijd dus voor een brede voorlichtingscampagne die meerdere jaren duurt. Doel is het Nederlandse publiek bewust te maken van het belang van goede identificatie en registratie van vooral (huis)katten. Streven is om dit jaar door de campagne 30.000 extra katten te chippen.

Binnenkort op deze website meer informatie over de chipmaand
 
  Nationaal alarmnummer voor dieren van de baan
  Steeds meer jonge katten worden achtergelaten
  Kat in kist overleeft lange bootreis

  

In onze shop
24 x 100 g Felix elke dag feest in Gelei Kattenvoer voor een speciale prijs!
Katten houden van Felix, omdat de verschillende variaties van Felix zorgvuldig op de speciale behoeften van uw kat zijn afgestemd. Felix kattenvoeding beva...
EUR 6.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed