Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Nationaal alarmnummer voor dieren van de baan

 
Post datum: 5/15/2007    1876 keer bekeken    
 
Het invoeren van een nationaal alarmnummer voor dieren, zoals bijvoorbeeld 113, is niet nodig. Er zijn voldoende instanties die kunnen worden gebeld voor spoedeisende en niet-spoedeisende hulp aan dieren, schrijft minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) aan de Kamer. De Tweede Kamer nam in december een motie van de PVV aan en vroeg Verburg de mogelijkheid van een apart alarmnummer te onderzoeken.

Wie spoedeisende hulp nodig heeft voor een dier kan het reguliere alarmnummer 112 bellen, stelt Verburg. Als een mens of een dier direct hulp nodig heeft, kan dit nummer 24 uur per dag worden gebeld. Volgens de minister krijgt 112 incidenteel meldingen voor spoedeisende hulp aan dieren.

Voor niet-spoedeisende hulp voor landbouwhuisdieren kan 24 uur per dag de Algemene Inspectiedienst worden gebeld. Een landbouwhuisdier is een dier dat wordt gebruikt voor voedselproductie, zoals koeien, kippen en geiten. Verder kan de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming tijdens kantooruren worden gebeld voor niet-spoedeisende hulp.

De minister concludeert dat de meeste meldingen bij de bestaande instanties onder de niet-spoedeisende hulp vallen. De instanties zeggen bovendien geen duidelijke signalen te hebben ontvangen dat er behoefte is aan een landelijk alarmnummer voor dieren. De bewindsvrouw ziet dan ook geen reden een dergelijk nummer in te voeren. (Novum)

 
  Steeds meer jonge katten worden achtergelaten
  Kat in kist overleeft lange bootreis
  De kat die bijna stierf aan hooikoorts

  

In onze shop
Gemengd pakket 1,5 kg / 2 kg Hill??s Science Plan Feline Droogvoer + 6 x 85 g Natvoer
Hill??s Science Plan Feline omvat de gehele Hill~s filosofie. Het vermijdt consequent schadelijke voedingsstofoverschotten en bepaalt daardoor standaards. ...
EUR 23.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed