Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Steeds meer jonge katten worden achtergelaten

 
Post datum: 5/15/2007    Door: Rotselaar    2394 keer bekeken   
Bron: Robnet 
 
Het dierenasiel van Werchter kaart een nieuw dierenprobleem aan. Steeds vaker worden kleine katjes gedumpt, waarvan sommigen nog maar een week oud zijn. Het dierenasiel heeft de handen vol met de kittens en roept de eigenaars op hun moederkatten te laten steriliseren.

Het dierenasiel van Werchter zit momenteel met 21 kleine katjes. Sommige van die katjes werden gedumpt toen ze nog maar een week oud waren.

Op die leeftijd kan een kitten onmogelijk zelfstandig voor voedsel zorgen en wacht het enkel nog de onvermijdelijke hongerdood. Het asiel heeft wel twee ervaren moederpoezen die voor de kittens zorgen.

Om het probleem van zwerfkatten en kittens aan te pakken loopt onder andere in Leuven, Tremelo en Rotselaar een sterilisatieproject.

Dat gemeentes de katten steriliseren is mooi meegenomen, maar het asiel van Werchter roept vooral de eigenaars op hun katten te laten steriliseren.

En als mensen hun katjes dan toch willen dumpen, stelt het asiel voor ze bij hen achter te laten wanneer ze oud genoeg zijn om zelfstandig te eten.
 
  Kat in kist overleeft lange bootreis
  De kat die bijna stierf aan hooikoorts
  Verwaarloosde dieren in Utrecht

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Minder dieren achtergelaten in asielen

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Open Dag Dierenasiel Amsterdam

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Outdoor 30 Kattenvoer
Actieve huiskatten, die een groot deel van hun dag buiten doorbrengen, lopen sneller een infectie op dan binnenkatten. Hun gedrag wordt geleid door hun nat...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed