Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Meer dan 90% praat tegen zijn huisdier

 
Post datum: 5/10/2007    1845 keer bekeken    
 
Hilversum - In het kader van de Week van het Huisdier heeft de Stichting 'Met dieren meer mens' een onderzoek laten uitvoeren naar de communicatie tussen baasjes en hun huisdieren. In dit onderzoek werd vastgesteld dat ruim 90 % van huisdiereigenaren met hun dieren praat. Van de gespreksvoerende geïnterviewden denkt 77% dat het dier ook daadwerkelijk begrijpt wat er wordt verteld of bedoeld.

Het onderzoek 'Communicatie tussen eigenaar en huisdier' werd uitgevoerd door middel van een telefonische enquête. Aan deze steekproef hebben mensen meegedaan in de leeftijd van 18 tot en met 83 jaar. Van deze huisdierbezitters praat 92% tegen hun dier. Daarvan heeft 38% ook daadwerkelijk gesprekken met hond, kat of andere huisdieren. Als er gesprekken worden gevoerd met het dier gaat dit bij de hond in meer dan 60% van de gevallen over alledaagse dingen, bijvoorbeeld over het weer en wat er die dag te gebeuren staat. Bij pratende kattenbezitters gaat het in 70% van de gevallen vooral over het dier zelf.

Vrouwen praten significant vaker tegen huisdieren dan mannen. Zij blijken ook vaker gesprekken te voeren met huisdieren in tegenstelling tot mannen, die doorgaans alleen opmerkingen maken tegen het dier. Uit het onderzoek is verder gebleken dat honden en kattenbezitters meer tegen hun huisdier praten dan eigenaren van andere soorten dieren.
Opmerkelijk was ook dat de helft van de mensen die gesprekken voeren met hun huisdier deze onderwerpen nooit met andere mensen bespreekt.

Jaarlijks wordt er door diverse belangenorganisaties uit de dierenbranche een Week van het Huisdier georganiseerd, met als doelstelling het verantwoord houden van huisdieren onder
de aandacht brengen. Dit gebeurt door middel van een bepaald thema. Dit jaar is het centrale thema Dier & Taal.

De Stichting met dieren meer mens heeft als doelstelling voorlichting te geven over de positieve effecten die huisdieren hebben op het leven en welzijn van mensen. De Stichting ondersteunt uiteraard ook de doelstelling van de Week van het Huisdier en heeft ter gelegenheid hiervan een onderzoek gedaan naar de communicatie tussen eigenaar en huisdier. Het onderzoek is uitgevoerd door dr. Nienke Endenburg, deskundige op het gebied van de relatie Mens-Dier bij de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht en tevens adviseur van de Stichting met dieren meer mens.
 
  Melamineschandaal wordt met de dag gekker
  Vrijspraak van dierenmishandeling
  Dierenasiel Heerenveen mag blijven

Gerelateerd

Dierenasiel zoekt baasjes voor vele kittens

Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi

Katten hebben slimmere baasjes dan honden

Royal Canin: Onderzoek consumentenbond kattenvoer onvolledig

Ashera Chin-San voorlopig niet naar baasjes

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed