Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

46 katten in zwaar vervuilde woning

 
Post datum: 5/6/2007    2421 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMSTERDAM - De politie heeft woensdag in een zwaar vervuilde woning aan de Sumatrastraat in het oosten van Amsterdam maar liefst 46 levende katten aangetroffen. De katten, waaronder een groot aantal jonge kittens, waren ernstig verwaarloosd.

De dieren zijn door medewerkers van de dierenambulance ondergebracht in het asiel. Ook stuitten de agenten op drie overschotten van overleden kittens die door uitdroging om het leven waren gekomen.

De driekamerwoning was ernstig verontreinigd en tot het plafond volgestouwd met huisvuil, in totaal 168 kuub. Ook werden 13 motorfietsen aangetroffen in het huis, waarvan enkele gestolen bleken te zijn. In de tuin lagen ongeveer 240 fietsen en fietswrakken en zes bromfietsen.

Agenten en medewerkers van de GGD zijn enkele dagen bezig geweest het appartement te ontruimen, liet de Amsterdamse politie vrijdag weten. Door de ernstige vervuiling zakten medewerkers van de politie en de GGD door de vloer tijdens het leeghalen van de woning. Ook houden enkele katten zich waarschijnlijk nog schuil onder de vloer. De beesten zijn door de schrik van de ontruiming weggevlucht. Medewerkers van de dierenambulance proberen de beesten te vangen.

Het huis werd nog bewoond door een 53-jarige man. De geneeskundige dienst ging een kijkje nemen nadat al een tijd niets van de man was vernomend. Opmerkelijk genoeg had de politie geen klachten ontvangen van buren over de mogelijke overlast in de woning.

De man is gearresteerd omdat een aantal van de aangetroffen motoren van diefstal afkomstig is. Ook zal er een onderzoek plaatsvinden naar de geestelijke gesteldheid van de man. De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van stadsdeel Zeeburg heeft de woning buiten gebruik gesteld.

 
  Kittens in ijsdoos gedumpt bij vuilnis
  2de Dutch Royal Ragdoll HCM & PKD test dag
  Vrouw klaagt heel flatgebouw aan

Gerelateerd

Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam

Poezenboot Amsterdam is overvol

23 zieke katten uit woning gehaald

Verwaarloosde katten uit woning gehaald

Hof van Ede zoekt baasjes, liefst met airco

  

In onze shop
Gourmet Perle Kattenvoer 12 x 85 g
Gourmet Perle biedt uw kleine viervoeter nu een unieke en heerlijke smaakbelevenis. Katten staan bekend als echte fijnproevers en hebben daarom het liefst ...
EUR 6.59
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed