Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

2de Dutch Royal Ragdoll HCM & PKD test dag

 
Post datum: 5/2/2007    3070 keer bekeken    
 
Vandaag was de 2de Dutch Royal Ragdoll Club HCM & PKD test dag. Meer dan 30 Ragdolls waren aanwezig in Amsterdam om getest te worden op de twee grootste erfelijke ziekten die voor kunnen komen bij de Ragdoll: Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM) is een ernstige afwijking aan de hartwand, en Polycystic Kidney Disease (PKD) is zoals de naam al zegt een erfelijke afwijking aan de nieren.

HCM en PKD kan (bij Ragdolls) voorlopig alleen nog door middel van een dure echografie onderzocht worden, en dit kan ook alleen nog maar door een beperkt aantal gespecialiseerde artsen in Nederland worden gedaan.

Wij waren vandaag aanwezig om onze Cindy te laten testen. En gelukkig is ze nog steeds PKD & HCM vrij.

Deze 2de HCM en PKD test dag begint een jaarlijkse traditie te worden voor de Dutch Royal Ragdoll Club (DRRC). Leden van de DRRC kunnen op deze test dag met korting hun Ragdolls laten onderzoeken op deze erfelijke afwijkingen. Alhoewel deze test dag alleen bedoeld was voor Ragdoll's die zijn aangesloten bij de DRRC, overtrof het aantal aanmeldingen al snel het aantal beschikbare plaatsen. Vandaar dat er in september alweer voor de 3de keer een nieuwe test dag word georganiseerd. 
  Vrouw klaagt heel flatgebouw aan
  Brandweer komt voor hulp dier
  Verwilderde katten niet voor één gat te vangen

Gerelateerd

Internationale kattenshow met ragdoll special

Een Ragdoll in bad

2de Dutch Royal Ragdoll HCM en PKD test dag

De Poezenweide Ragdoll winkel

  

In onze shop
10 kg Royal Canin Ragdoll Kattenvoer
Royal Canin Ragdoll is een evenwichtig compleetvoer. Het voer bevat een unieke formule, waardoor het voer uitstekend geschikt is voor ragdolls. Van oorspro...
EUR 56.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed