Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

FDA vertrouwt Chinese toeleveranciers nu echt niet meer

 
Post datum: 4/25/2007    Door: Arjen Dijkgraaf    2397 keer bekeken   
Bron: C2W 
 
De Amerikaanse FDA gaat uit China geïmporteerde voedseladditieven op grote schaal testen op de aanwezigheid van melamine. De voedselwaakhond wil het risico op nog meer onaangename verrassingen verkleinen, zo werd dinsdag duidelijk.

De controle betreft met name eiwitproducten, zoals tarwe- en maïsgluten, soja-eiwit en rijsteiwitconcentraat.

Het besluit volgt op aanwijzingen dat melamine mogelijk toch in de menselijke voedselketen terecht is gekomen. Eerder werd aangenomen dat alleen huisdierenvoer was besmet. Maar de afgelopen dagen is gebleken dat partijen melaminehoudend veevoer in minstens vijf staten aan de varkens zijn gevoerd. op een moment dat de verontreiniging nog niet was ontdekt. De FDA kan niet uitsluiten dat sommige besmette biggen allang bij de slager zijn beland.

Melamine is in de eerste plaats een grondstof voor bepaalde kunstharsen, al gebruikt men het in China ook als stikstofrijke mest. Of het schadelijk is voor mensen, lijkt niemand zeker te weten. Bij andere zoogdieren varieert de toxiciteit sterk per soort. De knaagdieren, waarop het ooit in het lab is uitgeprobeerd, hadden er geen last van. Maar katten blijken er absoluut niet tegen te kunnen.

Het melamineschandaal barstte vorige maand los na een groot aantal berichten over doodzieke c.q. aan acuut nierfalen gestorven katten. Eerst bleek een partij tarwegluten uit China een hoge concentratie melamine te bevatten, later bleek ook een partij rijsteiwit van een andere Chinees besmet. Tientallen merken katten- en hondenbrokken zijn sindsdien in de VS, Canada en Mexico uit de schappen gehaald en het aantal ‘recalls’ breidt zich nog steeds uit.
 
  Kattenaids bij katten in Goeferdinge
  Stervend meisje mag lievelingskatje niet meer zien
  Aanvragen voor sterilisaties swingen de pan uit

Gerelateerd

Driehonderd Chinese katten gered

VWA zoekt naar melamine in diervoer

Protest tegen de Chinese bontindustrie

Verloren Amerikaanse kat duikt op in Frankrijk

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Sensible 33 Kattenvoer
Een deel van alle katten heeft last van een sensibele vertering. Een gevolg hiervan is een zachte ontlasting. Deze katten kunnen daarom het beste worden ge...
EUR 51.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed