Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Vrouw redt kat, maar vergeet kinderen

 
Post datum: 4/20/2007    2161 keer bekeken   
Bron: AD 
 
SPIJKENISSE - Een verwarde vrouw uit Spijkenisse heeft, nadat ze haar huis in brand had gestoken, eerst de kat in veiligheid gebracht, maar haar kinderen laten slapen.

De vrouw (49) vertelde op een rechtszaak zich niets meer van de gebeurtenis te kunnen herinneren. Wel weet ze zeker dat ze haar kinderen heeft gewekt. Maar die verklaarden iets totaal anders bij de politie.

Op 12 oktober was de vrouw wezen stappen en had flink gedronken. Ze stak in verdwaasde toestand in de woning aan het Scherpgras de gordijnen in brand. Daarna zou ze nog hebben geprobeerd het vuur te blussen, maar dat greep te snel om zich heen. Haar echtgenoot was niet thuis. Doordat haar 13-jarige dochter wakker werd, kon die haar broers van 27 en 12 jaar uit bed halen. Via het slaapkamerraam klommen zij op de schuur en kwamen in veiligheid. De oudste zoon trapte het glas uit de voordeur en haalde zijn moeder uit het brandende huis. Volgens omstanders riep zij: ,,Ik wil dood. Laat mij maar in de woning.’’

Buren hadden de brandweer gebeld, die niet kon voorkomen dat het rijtjeshuis grote brandschade opliep. De vrouw kampt al geruime tijd met relatieproblemen, verwerking van het overlijden van een naast familielid en het drugsgebruik van haar oudste zoon. De moeder is eerder tot een voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor het mishandelen van haar echtgenoot en werd begeleid door de reclassering. Daar werden haar drankverslaving en depressiviteit niet opgemerkt. Gedragsdeskundigen stellen nu dat de vrouw door ’een complexe persoonlijkheidsstoornis’ enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is. Ze zou in een kliniek moet ontwennen.

Volgens de aanklager had zij wellicht niet de bedoeling haar kinderen om te brengen, maar nam ze met de brandstichting wel degelijk het risico van dodelijke slachtoffers. Tegen de moeder zijn een celstraf van achttien maanden (waarvan negen voorwaardelijk) en opname in een ontwenningskliniek geëist.

Uitspraak op 27 april.

 
  Koppel rijdt 4.000 km in taxi
  De ‘Dierenpolitie’ komt eraan!
  Zwarte kat legt verkeer in tunnelbuis lam

Gerelateerd

Pekelder kinderen attenderen op kattenhater

Meer dierenleed door verwarde baasjes

Katten beschermen kinderen tegen allergie

Sekte VS misbruikt kinderen en dieren

  

In onze shop
Ebi krabpaal cat dome everlast tower 2 level
De Trend Cat serie bestaat uit leuke krabpalen met een apart design. Krabben, spelen en slapen kan allemaal op deze leuke krabmeubels. Het pluche is van go...
EUR 64.09
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed