Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

De ‘Dierenpolitie’ komt eraan!

 
Post datum: 4/20/2007    2505 keer bekeken   
Bron: Allegoededoelen 
 
Vanaf 24 april verschijnt de nieuwe zesdelige reality-serie de ‘Dierenpolitie’ op de Nederlandse televisie. In deze serie worden inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gevolgd tijdens hun dagelijks werkzaamheden. Die variëren van het controleren van dierenwinkels en -pensions tot het onder hachelijke omstandigheden in beslag nemen van ernstig verwaarloosde dieren. De serie is vanaf 24 april elke dinsdag te zien van 19.25 tot 19.55 uur bij de EO op Nederland 2.

Ieder jaar krijgt de LID tienduizenden meldingen van dierenleed binnen, variërend van klein leed tot grootschalige mishandeling of verwaarlozing. Veel dieren leven in verschrikkelijke omstandigheden: een paard tot zijn knieën in de modder en onder de schurft; honden die in een klein hok moeten leven tussen hun eigen uitwerpselen of tientallen katten die in een piepklein, ernstig vervuild flatje huizen. In de ‘Dierenpolitie’ volgen we LID-inspecteurs, die dagelijks oog in oog staan met deze harde realiteit.
 

In het programma staan niet alleen het dierenleed en de inspecteurs centraal, maar krijgen we ook te maken met de andere, menselijke kant van het verhaal. Hoe kunnen misstanden ontstaan? Maar niet iedere melding gaat over ernstig leed, vaak blijft het bij een waarschuwing en hebben de eigenaren maar een kleine aansporing nodig om de zaak weer in goede banen te leiden. En we zijn getuige van hercontrole, wanneer de inspecteur checkt of de eigenaar daadwerkelijk zijn leven heeft gebeterd. Uiteindelijk is de vraag: mag de eigenaar zijn dieren houden of wordt er in beslag genomen?
 

Het programma wordt in opdracht van de EO gemaakt door producent Skyhigh TV, bekend van onder andere 'Het Familiediner', 'Over Mijn Lijk' en 'de Weddingplanner'.

 
  Zwarte kat legt verkeer in tunnelbuis lam
  Waardeloze kat
  Raadslid pleit voor aanlijnen van katten

Gerelateerd

Kat verzot op televisie kijken

  

In onze shop
10 kg Hill??s Feline + Dreamies met kaas 60 g gratis!
Hill~s Science Plan Feline is een uitgebalanceerde, hoogwaardige voeding voor katten. Hill??s Premium kattenvoer bevat uitsluitend ingrediënten van de bes...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed