Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Nederlandse katers kijken Valentijn met angst tegemoet

 
Post datum: 2/12/2005    Door: admin    2166 keer bekeken    
 
De Dierenbescherming in Nederland heeft Valentijnsdag aangegrepen om katten te laten castreren of steriliseren. In een poging het kattenoverschot terug te dringen, kunnen eigenaren op de dag van de liefde bij een aantal afdelingen van de organisatie hun kat met korting laten 'helpen'.

De Dierenbescherming meldde vrijdag dat ze elke kat een boeiend en spannend liefdesleven gunt. Maar het resultaat hiervan, duizenden jonge kittens in het voorjaar, levert een kattenoverschot in Nederland op. De ingreep kost, afhankelijk van het geslacht, tussen de 45 en 100 euro. De korting bedraagt 10 tot 15 euro.

Er zijn in Nederland ongeveer twintig miljoen katten. Elk jaar vangen de asiels ongeveer 45.000 van deze dieren op. Het merendeel van de katten die als zwerfdier in het asiel belanden is niet gecastreerd of gesteriliseerd. Mensen zetten ze op straat en ze (de katten, nvdr) planten zich snel voort. De Dierenbescherming is voor een ingreep op jonge leeftijd. Bij zowel poes als kater kan het al als ze ongeveer drie maanden zijn.
 
  De nachtmerrie van een muis: 300 jaar oude kat staat op uit graf
  Kat verzot op televisie kijken
  Poes overleeft vergiftiging

Gerelateerd

Kattenstad subsidieert niet langer het steriliseren van katten

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Katten kijken in Nijmegen

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn Kattenvoer
Hill??s Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn is een optimaal aangepast kattenvoer voor gecastreerde katten van 6 maanden tot 7 jaar. Veel kattenbezitte...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed