Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Illegale verkoop op Beestjes en Baasjes

 
Post datum: 4/11/2007    2867 keer bekeken    
 
Op Beestjes en Baastjes, "de grootste huisdierenbeurs van Vlaanderen' in Flanders Expo Gent, werden illegaal kittens en pups te koop aangeboden. Dat stelde een waarnemer van de dierenrechtenorganisatie GAIA zondag vast. GAIA vindt dat ook de organisatoren mee verantwoordelijk zijn en dient klacht in bij de Dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid.

Art. 12 van de dierenwelzijnswet verbiedt sinds 1995 de verkoop van honden en katten tijdens tentoonstellingen: "Het is verboden honden en katten te verhandelen op de openbare weg alsmede op markten, beurzen, salons, tentoonstellingen en bij soortgelijke gelegenheden." Ook het tentoonstellen van honden en katten met het oog op de verkoop is verboden om impulsieve aankopen te voorkomen.

"Die zijn net verkocht', liet een standhouder de GAIA-waarnemer weten toen die informeerde of de kittens op de stand te koop waren.

Zes standhouders op de kattenshow boden hun kittens te koop aan. Ook in een andere hal van de Beestjes en Baasjesbeurs werden kittens te koop aangeboden. En standhouder had twee puppies van 10 weken oud mee van een nestje van negen die hij aanbood om bij hem thuis de koop te sluiten. Nog een andere standhouder bood puppy's te koop aan van 2,5 maanden oud.

GAIA dient klacht in bij de Dienst Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Bovendien wil GAIA dat er meer (onaangekondigde) overheidscontrole komt op dergelijke tentoonstellingen. GAIA heeft immers vastgesteld dat ook andere tentoonstellingen het niet nauw nemen met de wet.
 
  Inwoners kunnen voordelig huisdier krijgen
  Kat zorgt voor ruzie tussen VTM en VRT
  Bejaarde man vergiftigde 5 katten

Gerelateerd

Dierenasiel zoekt baasjes voor vele kittens

Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi

Katten hebben slimmere baasjes dan honden

Vrouw voor rechter om verkoop 'gothic katten'

Ashera Chin-San voorlopig niet naar baasjes

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Valeriaankussen Baldini
Dit kattenspeeltje van Aum??ller in praktische set van twee stuks wordt gegarandeerd de absolute topper bij uw huiskamertijger. Gevuld met beste kwaliteit ...
EUR 2.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed