Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Inwoners kunnen voordelig huisdier krijgen

 
Post datum: 4/11/2007    1987 keer bekeken   
Bron: Blik op Nieuws 
 
Anna Paulowna - Wie een hond of poes adopteert uit dierenasiel Het Schutblok in Den Helder kan via de gemeente de kosten retour krijgen. De regeling is bedacht om het adopteren van een huidier via het asiel te stimuleren.

Bewust
Om inwoners uit Anna Paulowna bewust te maken van het belang om bij aanschaf van een huisdier over te gaan tot het adopteren van een asieldier, heeft de raad vorig jaar november een motie van de VVD en Anna Paulowna Transparant aangenomen. In deze motie is bepaald dat de gemeente de kosten voor de aanschaf van een hond of kat uit Het Schuthok vergoedt voor de inwoners van Anna Paulowna.

Kosten
Het Schuthok is een door de Dierenbescherming erkend dierenasiel in Den Helder dat steeds voller begint te raken. Regelmatig worden bij Het Schuthok ook honden en katten uit Anna Paulowna aangeboden. Met de vergoedingsregeling wil de gemeente inwoners stimuleren om bij aanschaf van een nieuw huisdier eerst te denken aan adoptie van een hond of kat uit het asiel.

Zo kan het aantal asieldieren in Het Schuthok afnemen en daarmee worden ook de opvangkosten voor zwerf- en afstandsdieren (waar de gemeente aan meebetaalt) lager.

Aankoopbewijs inleveren
Bij aanschaf van een hond of kat wordt het bedrag eerst door de nieuwe eigenaar aan Het Schuthok betaald. Als het aankoopbewijs samen met het bankrekeningnummer wordt ingeleverd bij de gemeente wordt het aankoopbedrag op dat rekeningnummer gestort.

Asiel heeft selectief plaatsingsbeleid
Als u een asielhond of ľkat wilt adopteren, moet u ermee rekening houden dat Het Schuthok een selectief plaatsingsbeleid voert. Er wordt gekeken of het karakter en de (ras)eigenschappen van het dier wel passen bij de leefomgeving die het nieuwe baasje of vrouwtje kan bieden.

Zo kan een dier niet geschikt zijn voor plaatsing in een gezin met (jonge) kinderen of bij andere huisdieren. Of zal aan iemand die in een klein appartement woont, niet zo snel een grote hond worden meegegeven.

Meer informatie over de dieren in Het Schuthok: www.schuthok.nl
 
  Kat zorgt voor ruzie tussen VTM en VRT
  Bejaarde man vergiftigde 5 katten
  Schier is nog lang niet van de katten af

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Open Dag Dierenasiel Amsterdam

Kat adopteert panda

  

In onze shop
Gemengd Probeerpakket 10 kg Pro Plan Droogvoer + 6 x 85 Natvoer
De natuur heeft uw kat met vier belangrijke beschermingssystemen uitgerust. Zij werken samen ter bevordering van zijn gezondheid en welzijn: huid en vacht,...
EUR 59.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed